Iz Tesle prijavili još dvije prometne nesreće u koje je uključen autopilot

Posljednje nesreće u kojima su sudjelovala Teslina vozila Model 3 dogodile su se između 15. rujna i 15. listopada ove godine.

Martina Čizmić | 17.11.2022. / 11:20

Teslini automobili
Teslini automobili (Foto: Afp)

Tesla je američkim regulatorima prijavila još dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovala njihova vozila, a koje su završile sa smrtnim posljedicama. To je ukupno 16 poginulih osoba u posljednjih nešto manje od godinu i pol, koliko je Tesla dužna prijavljivati slučajeve američkim regulatorima.

Tesitranje FSD sustava s dječjim lutkama na cesti VIDEO Pogledajte video u kojem Teslin sustav potpuno autonomne vožnje ne primjećuje i gazi "djecu" na cesti

Posljednje nesreće u kojima su sudjelovala Teslina vozila Model 3 dogodile su se između 15. rujna i 15. listopada ove godine.

Podsjetimo, sve su glasniji zahtjevi u SAD-u (a i diljem svijeta) za postavljanje strožih pravila tvrtkama koje razvijaju autonomna vozila i tehnologije kako bi se osigurao najveći stupanj sigurnosti putnika i drugih sudionika u prometu. Teslina opcija autopilota, iako nije jedina na tržištu, najpopularnija je. Iz te su tvrtke u nekoliko navrata upozoravali vozače kako se ne radi o isključivo autonomnoj opciji koja ne zahtijeva aktivnu pažnju vozača, već je u pitanju tek pomoć vozaču prilikom dugotrajne vožnje. No vlasnici Teslinih vozila uhvaćeni su kako, uz uključeni autopilot, spavaju, jedu, gledaju filmove...

Slika nije dostupna Vozači jednu opciju u novim automobilima shvaćaju previše doslovno

Američka Nacionalna administracija za sigurnost prometa već dulje istražuje Teslu i njezin autopilot, pogotovo kako sustav prepoznaje (ili ne prepoznaje) zaustavljena vozila u hitnim situacijama, nakon niza nesreća u kojima su se Teslina vozila zaletjela u policijska, vatrogasna i vozila hitne pomoći koja su bila zaustavljena na mjestu nesreće.

Izvor: MSN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti