Pogledajte spektakularne fotografije koje su snimili svemirski turisti

Svemirski turisti napravili su što i svi drugi turisti rade - snimili stotine fotografija svog turističkog izleta. A sad i mi možemo uživati u njima.

Martina Čizmić | 16.11.2021. / 10:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Jedna od glavnih karakteristika svakog turista je fotografiranje novih mjesta i predjela koje posjećuje. Nekima je dovoljno napraviti nekoliko fotografija pametnim telefonom, dok su drugi predaniji ovjekovječavanju svog boravka negdje i vade fotoaparate te fotografiraju bez prestanka.

Stoga ne iznenađuje i da su svemirski turisti, koji su u sklopu misije Inspiration4, poletjeli u svemir i tamo proveli tri dana kružeći oko Zemlje, iskoristili svaki trenutak ne bi li zabilježili sve što vide i što su doživjeli.

U prvi tren, fotografije izgledaju poput klasičnih turističkih fotografija - selfiji, pejsaži i poneka smiješna situacija. No, kad se malo bolje pogledaju, vidi se sva spektakularnost tih fotografija i jedinstvenost iskustva koje su tijekom ta tri dana imali.

Sad su fotografije objavljene na Flickru projekta pa svi mogu uživati, barem u spektakularnim scenama, koje su svemirski turisti doživjeli uživo. 

On-orbit photos

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti