Pogledajte što je od naprednog robota napravio ovaj youtuber: Biste li popili čašu piva koju vam on servira?

Kad su u Boston Dynamicsu odlučili svoju tehnologiju u obliku naprednog robota Spot učiniti dostupnom širokom tržištu, nisu ni pomišljali da će taj komad opreme vrijedan 75.000 dolara biti upotrijebljen, pa, ovako kreativno.

Branimir Vorša | 12.04.2021. / 17:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nema toga što ozbiljna tehnološka kompanija može izumiti, a da to kreatori na YouTubeu ne mogu prenamijeniti u skladu sa svojim bizarnim za neke, ili genijalno-kreativnim za druge, sklonostima.

Takav je slučaj i s YouTube kreatorom Michaelom Reevesom, koji se dočepao poznatog robota Boston Dynamcs, Spota, pa je odlučio iskoristiti svoja tehnološka znanja te svoj prljavi um kako bi tog robota pretvorio u nadasve bizarnu hodajuću točionicu piva.

Želim da pronađe čašu na podu u prostoiji, postavi se iznad nje i popiša mi finu punu čašu piva. Nakon toga se, pretpostavljam, može i odj*bati, slikovito je, između ostalog, opisao Reeves što mu je namjera.

Naime, programirao je Spota da prepoznaje čašu na podu te da se postavi iznad nje i "olakša se" u nju. No, umjesto mokraće, koju robot naravno nema, u čašu "toči" pivu.

No, Reevesova kreacija ne radi posao baš savršeno, već prema riječima samog Reevsa, oko 35 posto vremena. Možda je robotu alkohol udario u glavu?

Zašto je Reeves odlučio ovo napraviti od supernaprednog robota i kako mu je to pošlo za rukom, pogledajte u videu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti