Pojavila se još dva monolita, na jednom su koordinate Trumpova tornja u New Yorku i sfinge u Gizi

Pojavila su se još dva monolita, ovaj put jedan u Australiji, drugi u Finskoj. I dalje se, naravno, ne zna tko i zašto postavlja te monolite.

Branimir Vorša | 11.12.2020. / 10:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Neobičan monolit s ugraviranim koordinatama pojavio se u australskom Adelaideu. No nije riječ o monolitu u obliku kvadra, već trostrane prizme.

Monolit je postavlje naočigled nasumice, pored željezničkog mosta u južnom dijelu predgrađa Adelaidea. Lokalne vlasti za njega su saznale, kao i ostatak javnosti - iz medija. Trenutačno se provodi istraga o tome kako je tamo dospio i tko ga je postavio.

Zanimljivo je da taj monolit na sebi ima ugravirane koordinate koje označavaju Trumpov toranj u New Yorku, nenastanjeni otok po imenu Managaha koji je dio Sjevernih marijanskih otoka te sfingu koja se nalazi u egipatskoj Gizi.

Divan misterij

Na drugoj strani svijeta, u Finskoj, stanovnike Savonlinne zaprepastila je pojava monolita u njihovu gradu.

Monolit visine 2,5 metara osvanuo je na brdu koje se nalazi iznad dvorca Olavinlinna iz 15. stoljeća, jedne od najvećih gradskih atrakcija. Na mjestu na kojem je osvanuo nekad je bio prostor za kampiranje.

Lokalne finske vlasti ne znaju tko je monolit postavio, a šefica turističke tvrtke Visit Savonlinna Jaana Komi kaže da ju je pojava monolita uhvatila nespremnu, no otkako se pojavio, telefon joj nije prestao zvoniti.

Ne znam ništa više o tome od bilo koga drugog. To je, čini se, svjetski fenomen. Mislim da je divno da su pronašli i put do našeg kraja, rekla je Komi za lokalne medije.

Podsjetimo, prvi misteriozni monolit pojavio se u studenom u pustinji američke savezne države Utah, a nakon toga monoliti su počeli nicati diljem svijeta poput gljiva nakon kiše, a neke od lokacija u Europi su u Rumunjskoj, Engleskoj i Francuskoj.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti