Pola milijuna kuna potpore poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima u sklopu natječaja „Pokreni nešto svoje“

Kroz dva dosadašnja izdanja projekta prošlo je više od 700 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata.

Martina Čizmić | 14.11.2018. / 08:05

Otvaranje natječaja Pokreni nešto svoje (Foto: PR) (Foto: PR)

U organizaciji ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, koji će projekte s pozitivnim društvenim utjecajem podržati kroz mentorsku podršku i tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. koja je osigurala bespovratna financijska sredstva za sedam novih projekata.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Iznimno nam je zadovoljstvo bilo provoditi prve dvije godine programa tijekom čega smo zaprimili preko 700 prijava i podržali 13 poduzeća u ukupnom iznosu od gotovo milijun kuna. Vjerujemo kako kvalitetnih ideja i prijava neće nedostajati ni ove godine i da će program „Pokreni nešto svoje“ i ponovno dokazati kako u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i inovativnih ideja, već prikladne financijske i mentorske podrške. Iskustvo prethodnih natječaja pokazuje nam kako je upravo korištenje mentorske podrške poduzetnicima pomoglo da brže ostvare zacrtane ciljeve u razvoju poslovanja te će u trećoj generaciji dodatan fokus biti upravo na jačanju savjetodavnog dijela potpore, izjavio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja osigurano je više od pola milijuna kuna te će svaki od sedam najboljih projekata biti sufinanciran fiksnim iznosom od 72.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 14. prosinca 2018. godine do 12 sati na web stranicama programa. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2019., a početak provedbe projekata je 1. travnja 2018.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti