Policija ponovno upozorava na internetske prijevare: Budite oprezni i ne nasjedajte na povoljne i primamljive oglase

Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192, upozorili su iz policije.

Martina Čizmić | 02.07.2021. / 12:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih dana policija učestalo upozorava na različite internetske prijevare koje iskorištavaju želju žrtava za brzom zaradom. 

Tako je policija iz Sisačko-moslavačke policijske uprave upozorila na slučaj 41-godišnjakinje s područja Popovače koja je prijavila prijevaru koju je nepoznata osoba počinila na njezinu štetu. Kako ističu iz policije, žena je na stranici agencije pronašla oglas o trgovanju kriptovalutama te je na traženje nepoznate osobe uplatila novac. Pošto je shvatila da je prevarena, slučaj je odlučila prijaviti policiji.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.
Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192,
upozorili su iz policije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti