Policija poziva na poseban oprez: Dogovorili su kupovinu drva za ogrjev putem interneta, a dobili manje no što su platili

Oštećenima se na kućnu adresu dostavljaju drva koja nisu složena, pa tek naknadno utvrde da se radi o daleko manjoj količini od plaćene.

Hina | 14.01.2022. / 09:58

Policija (Foto: Getty images)

 Zbog učestalih prijevara kod kupnje ogrjevnog dva preko Interneta, a s obzirom na isporuku manje količine drva no što su dogovorili i platili ili im ono uopće nije isporučeno, iz policije su u petak pozvali građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ovakve prijevare.

Požeško-slavonska policija priopćila je da su u zadnje vrijeme primili nekoliko prijava građana koji se žale da su prevareni prilikom narudžbe ogrjevnog drva putem oglasa (Facebook, Internet i sl.), na način da im je isporučena daleko manja količina od plaćene ili drva uopće nisu isporučena.

Slika nije dostupna Policija ponovno poziva na oprez: Ne nasjedajte na obećanja o brzoj zaradi na kriptovalutama

Naime, oštećenima se na kućnu adresu dostavljaju drva koja nisu složena, pa tek naknadno utvrde da se radi o daleko manjoj količini od plaćene.

Molimo građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ove vrste prijevare, ističu iz policije.

Kao primjer te prijevare navode slučaj 42-godišnjakinje s područja Požege koja je policiji u četvrtak prijavila da je ovoga mjeseca putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju drva za ogrjev, što je platila tri tisuće kuna.

No, nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja, pa se smatra prevarenom.

Slika nije dostupna Pazite svoje starije: 73-godišnjakninja prihvatila ponudu na društvenim mrežama i ostala bez više od 60 tisuća kuna

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti