Pazite svoje starije: 73-godišnjakninja prihvatila ponudu na društvenim mrežama i ostala bez više od 60 tisuća kuna

Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.

Martina Čizmić | 22.11.2021. / 13:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Policija ponovno upozorava građane da budu oprezni prilikom korištenja društvenih mreža te da ne nasjedaju na ponude koje zvuče predobro da bi bile istinite. 

Slika nije dostupna Muškarac dogovorio kupovinu mobitela putem društvenih mreža: Novac je uplatio, ali uređaj nije dobio

Slika nije dostupna Povjerovali u nevjerojatnu ponudu i ostali bez novca: Policija poziva na oprez prilikom kupovine na društvenim mrežama

Naime, kako su izvijestili policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, 73-godišnjakinja sa riječkog područa je u listopadu preko društvene mreže upoznala mušku osobu koja se predstavila kao liječnik iz Amerike koji se trenutno nalazi u Jemenu.

Dotični joj je rekao kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti što je ona i učinila no paket do danas nije primila.

Kako ističu iz policije, 73-godišnjakinja je oštećena na novčani iznos od oko 60 200 kuna.

Slika nije dostupna Hrvati ponovno žrtve internetskih prijevara, oštećeni su za iznos veće materijalne vrijednosti

Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.

Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju – da li im je osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni.
U slučaju sumnje da je na njihovu štetu počinjeno kazneno djelo pozivamo građane da se jave u najbližu policijsku postaju,
poručili su iz policije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti