Pomoću ovog gadgeta uvijek ćete biti na slici!

Sigurno vam se je desilo više puta da na vašim obiteljskim fotografijama vas nema, koji je razlog tomu? Pa najčešći razlog je taj što zapravo vi imate ulogu fotografa i nažalost ne možete biti istovremeno na dva mjesta.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 12.10.2014. / 09:57

Pomoću ovog gadgeta uvijek ćete biti na slici!

Sigurno vam se je desilo više puta da na vašim obiteljskim fotografijama vas nema, koji je razlog tomu? Pa najčešći razlog je taj što zapravo vi imate ulogu fotografa i nažalost ne možete biti istovremeno na dva mjesta.

Sada vam je sigurno žao što se niste fotkali sa svojim prijateljima ili obitelji. Za one koji ne žele više gubiti dragocjene trenutke, Ipega je iz tog razloga pripremio jedan zgodan maleni gadget koji će zamijeniti vašu ulogu, naime radi se o vrlo malenom uređaju kodne oznake PG-9027 kojem je osnovna svrha daljinsko upravljanje kod fotografiranja. 

Ovaj zanimljivi gadget koristi bluetooth 3.0 vezu za spajanje na željeni uređaj, te može funkcionirati i sa iOS i Android uređajima. Naime, riječ je o vrlo jednostavnom gadgetu  koji na prvi pogled izgleda kao privjesak što je zapravo i bio cilj proizvođača. 

U principu vam nije potrebna torbica ili dodatni prostor za navedeni gadget, jer njega možete vrlo jednostavno objesiti na torbu ili ga koristiti kao privjesak sa ključevima, vrlo zgodno zar ne? PG-9027 ima vrlu malenu težinu od svega 17g pa ćete vrlo vjerojatno i zaboraviti na njega s obzirom koliko je lagan. 

Kao što sam na početku naveo, Ipega PG-9027 koristi bluetooth 3.0 za komunikaciju i upravljanje sa maksimalnim dometom od 10 metara. Što je u principu sasvim dovoljno da se vi možete fotkati sa svojim prijateljima i obitelji. Ovaj gadget ima ugrađenu bateriju sa kapacitetom od 130 mAh gdje je prema navodima proizvođača dovoljno za 60000 fotografija nakon što je baterija u potpunosti napunjena. Također ima micro usb port koji služi za punjenje i sakriven je ispod rubne gume. 

Kako se koristi? Pa zapravo vrlo jednostavno što je i bio cilj proizvođača. Uređaj ima svega tri tipke, od čega je prva za paljenje/gašenje, druga tipka je za fotkanje dok je treća za odabir dali koristite iOS uređaj ili Android. Nakon što napunite gadget, dovoljno ga je upaliti te na svojem mobitelu upaliti bluetooth i odabrati da traži uređaje u blizini. Nakon što pronađe vaš željeni uređaj dovoljno je odabrati da se spojite na njega. Nakon što ste uspostavili vezu, poslije toga je potrebno na vašem mobitelu uključiti aplikaciju za fotografiranje odnosno aplikaciju kamere i postaviti mobitel na željeno mjesto. To je to i vi ste spremni za fotkanje, da bi okinuli fotku dovoljno je na vašem gadgetu pritisnuti tipku na kojoj je oznaka fotoaparata.

Po mojem mišljenju Ipega je ponudio gadget koji je vrlo jednostavan za korištenje, a istovremeno može biti jako koristan. Također ako želite možete vidjeti dodatne detalje na ovoj stranici. Za one koji su zainteresirani za kupnju, cijena ovog simpatičnog PG-9027 gadgeta iznosi nešto više od 10$ i možete ga kupiti ovdje .

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti