Popularnost igre Pokemon GO u stalnom padu

Igra koja je u cijelom svijetu oživjela nostalgiju za animiranom serijom Pokemoni iz 90-ih, izvukla ljude iz fotelja i natjerala da dnevno prijeđu desetke kilometri ne bi li ih skupili sve, proteklih je tjedana suočena s padom broja korisnika.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 28.08.2016. / 15:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Radi se o naslovu koji je lansiran početkom srpnja ove godine i u vrlo kratkom roku zarazio cijelu gamersku industriju, točnije korisnike pametnih telefona koji vrte Android ili iOS.

U prvim tjednima od puštanja na police virtualnih trgovina, Pokemone je po ulicama tražilo više ljudi nego što je u to vrijeme bilo aktivnih korisnika na WhatsAppu, Instagramu i Snapchatu.

Vjerujući novim brojkama koje izdaje tvrtka Axiom Capital Management, a prenosi Bloomberg, Pokemon GO zaraza doživljava kontinuirani pad popularnosti. Za potrebe stvaranja izračuna aktivnih korisnika korišteni su podaci servisa poput Sensor Towera, SurveyMonkeya te Apptopia, dok je cilj istraživanja bio procijeniti koliko neki novi trend na tržištu aplikacija može utjecati na najjače aplikacije i usluge, ističu iz ACM-a.

Sve ukazuje na to da generalni interes za igranje Pokemon GO pada na svjetskoj razini, što bi vrlo brzo moglo rezultirati naglim padom popularnosti i štovanja Pokemon trenda.

Bez obzira na statistiku, ekipa iz Niantic Laba još uvijek trlja ruke jer im novopečeni Pokemoni još uvijek prihode više od 1,5 milijuna američkih dolara – dnevno – i to samo na američkom tlu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti