Porsche će surađivati s Rimcem na novoj jurilici? Mate je ambiciozan stručnjak i savršen partner!

U Porscheu razmišljaju o novoj jurilici koju bi pokretao isključivo električni motor, a kako ova kompanija ima udio u Rimac Automobilima, može se pretpostaviti da će se tehnologija za novi Porsche razvijati i u Svetoj Nedelji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.03.2019. / 10:20

Mate Rimac (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Porsche ima velike planove na tržištu električnih automobila, a kako bi ambiciozne planove pretvorili u stvarnost, sredinom prošle godine potpisali su partnerstvo Rimac Automobilima i Greypom te su kupili manjinski udio u kompaniji. Već ove godine trebala bi početi prodaja prvog Porscheova električnog automobila Taycan, nakon toga očekujemo Taycan Cross Country, a početkom sljedećeg desetljeća i novu verziju Macana, koju će također pokretati električni motor.

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) Rimac otkrio čime je impresionirao njemačkog automobilskog diva

Izvršni direktor kompanije Oliver Blume za Top Gear nedavno je govorio o budućem hiperautomobilu o kojem u Porscheu razmišljaju i koji će najvjerojatnije biti potpuno električno vozilo. Trenutačno nemaju koncept za takav automobil, no Blume kaže da će morati biti "najbolji na tržištu, s najboljim performansama". Nije teško pretpostaviti da bi im u razvoju električnog hiperautomobila trebao pomoći i Mate Rimac – nakon automobilskog sajma u Ženevi, dio analitičara tržišta zaključio je da, kada su električna vozila i baterije u pitanju, najjače najvažnije "karte" ne drži Tesla, već upravo kompanija iz Svete Nedelje.

U razgovoru za Top Gear Blume je nahvalio Rimca kao vrlo ambicioznog stručnjaka i savršenog partnera za razvoj prototipova i malih, pametnih rješenja te je dodao kako će Porscheu takva partnerstva biti sve važnija u budućnosti.

Porsche Taycan (Foto: Porsche) Utjelovljenje slobode! Sljedeće godine počinje proizvodnja električnog Porschea

Osim automobila na struju koji bi u budućnosti trebali zagospodariti cestama, Porsche ne zanemaruje ni druge potencijalne buduće trendove na automobilskom tržištu poput najma automobila. Umjesto kupovine vlastitog Porschea, ljubitelji ove legendarne kompanije moći će plaćati najam vozila te će za mjesečni iznos od 2-3 tisuće dolara imati pristup svim modelima ove kompanije i moći će voziti automobil koji žele. Takav pilot-projekt već je započet u Atlanti, dok u Kini u suradnji s kompanijom Didi eksperimentiraju sa servisima poput Ubera i Lyfta.

Izvor: Top Gear
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti