Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu

Fabio Leone, talijanski slikar koji živi i radi u Varaždinu, trenutno izlaže svoje digitalne ilustracije u Gradskom muzeju Varaždin.

Zimo Zimo Iva Potočnik | 08.03.2014. / 19:18

Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu

Fabio Leone, talijanski slikar koji živi i radi u Varaždinu, trenutno izlaže svoje digitalne ilustracije u Gradskom muzeju Varaždin a izložba traje do 30.3. — Odjel Galerije starih i novih majstora.

Nakon završene Akademije lijepih umjetnosti u Rimu, opredijeljuje se za ilustraciju kao područja za klasično, ali i digitalno slikarsko istraživanje. Na izložbi je zastupljena tematika Tolkienove mitologije, ilustracije za knjigu Igora Knižeka “Moj pustolovni planet”, te privatni radovi.

Polazeći od vlastitog iskustva u radu starinskom slikarskom tehnikom jajne tempere preko ulja na platnu, Fabio je i u digitalnom mediju sklon realističnom prikazu likovne forme. Definiranjem svjetlih oblika iz tamne podloge, nastaju vrlo uvjerljivi i detaljizirani portreti likova iz fantasy romana, kao i prizori iz bajkovitih priča. Predložak za digitalni proces u Photoshopu najčešće su crteži, dok su u složenijim kompozicijskim varijantama upotrebljavani i dijelovi fotografija. Autorski naziv izložbe “Sedam staza” u vezi je sa sedam pustolovnih priča iz Knižekove knjige, a na neki način simbolizira i sedam etapa autorovog umjetničkog istraživanja.

Od 2009. godine, Fabio redovito surađuje sa agencijom za izradu ilustracija “The Bright Group International”, a radovi mu se nalaze u brojnim knjigama i časopisma poznatih svjetskih izdavača kao što su Oxford University Press, Pearson, Compass Media i mnogi drugi. U skorijem planu su višednevne radionice digitalne ilustracije koje će autor održati u sklopu Otvorenog učilišta Algebra u Varaždinu.

Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu Posjetite izložbu digitalne ilustracije u Varaždinu

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti