Posljednje glasine prije predstavljanja novog telefona: Klasične SIM kartice na iPhoneu odlaze u povijest?

Glasine kako bi Apple mogao izbaciti ladicu za SIM kartice za iPhone kruže mrežom dugo vremena, a čini se kako bi neki modeli iPhonea 14 mogli podržavati samo eSIM.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2022. / 14:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sutra navečer po hrvatskom vremenu Apple će predstaviti novu generaciju svojih telefona. O četiri modela iPhonea, kao i novoj generaciji satova više puta smo pisali i o njima je poznato gotovo sve, no i dalje se nadamo kako bi nas Tim Cook sutra mogao iznenaditi s nekim neočekivanim novitetom.

iPhone XR (Foto: AFP) Niža cijena i snažan hardver: Ovaj iPhone mogao bi biti veliki prodajni hit

Jedan od takvih noviteta mogao bi se odnositi na SIM kartice, odnosno na utore u koje postavljamo kartice mobilnih operatera. Apple bi ih, naime, iz svojih telefona mogao - izbaciti.

Glasine o izbacivanju ladica za SIM kartice mrežom kruže već neko vrijeme i tek ćemo sutra vidjeti hoće li se Apple zaista odlučiti na taj potez ili će ga možda ipak prolongirati za sljedeću generaciju iPhonea. Umjesto klasičnih SIM kartica, u Appleovim telefonima koristila bi se eSIM kartica, odnosno digitalna kartica koja je implementirana u uređaj i putem nje se može aktivirati mobilni i podatkovni paket operatera bez potrebe za korištenjem klasičnih kartica.

Treba naglasiti kako tehnologija eSIM kartica još nije dostupna na svim tržištima, tako da bi Apple još neko vrijeme mogao zadržati neke modele koji će i dalje imati ladicu za SIM karticu kako bi se mogli globalno koristiti.

Hoće li iPhone 14 biti prva generacija Appleovih telefona koja će podržavati samo eSIM, a ne i klasičnu SIM karticu, saznat ćemo u sutra, no čini se kako bi s vremenom, kako bude rasla popularnost takvim digitalnih kartica, svi modeli tvrtke iz Cupertina mogli imati isključivo eSIM kartice.

Slika nije dostupna Šire se glasine o cijenama novih Appleovih telefona: Evo koliko će novaca trebati izdvojiti za iPhone 14

Kako naglašavaju na stranici MacRumors, izbacivanjem ladice za SIM karticu povećao bi se, iako ne previše, prostor unutar kućišta iPhonea, a dodatno bi se poboljšala vodootpornost telefona.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti