Postanite špijun uz novi gadget za praćenje

Kompanija Haier je na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni (MWC 2015) predstavila novu liniju proizvoda namijenjenih za praćenje.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.03.2015. / 13:40

Postanite špijun uz novi gadget za praćenje

Danas se velik broj modernih uređaja može pratiti kako bi se utvrdilo gdje se točno nalazi osoba koja se prati. Međutim, kompanija Haier je na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni (MWC 2015) predstavila novu liniju proizvoda namijenjenih za praćenje.

Osnovna ideja koja stoji iza ovog dizajna je da svojim korisnicima omoguće praćenje kretanja djece, ljubimaca i starijih članova obitelji kojima je potreban nadzor.

Svaki se uređaj kontrolira preko aplikacije koja zabrinutoj osobi pruža precizan uvid u kretanje osobe koja nosi dotični gadget. Moguće je postaviti i određene parametre, odnosno "sigurne zone". Ako osoba napusti sigurnu zonu, aplikacija će automatski poslati upozorenje.

Postanite špijun uz novi gadget za praćenje

Iako na tržištu postoje slični proizvodi, kompanija Haier naglašava da je novitet u dizajnu uređaja ugrađen mikrofon koji funkcionira poput monitora za bebe i korisniku omogućuje da, ako je potrebno, čuje zvukove u okruženju uređaja. 

Različit spektar proizvoda koje je predstavio kineski div Haier prilagođen je različitim korisnicima. Uređaj za djecu izgleda kao sat atraktivnog dizajna sa remenom u jarkoj boji koji je biti djeci lijep i zanimljiv dodatak. Uređaji za starije su nešto ozbiljnijeg dizajna i dolaze u tamnijim bojama, dok uređaji za ljubimce izgledaju kao klasične ogrlice za pse, ali sa malim uređajem kao dodatkom. Cijena ovih uređaja iznosi do 200 američkih dolara. 

Postanite špijun uz novi gadget za praćenje

Foto: Dailymail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti