Postoji li bolji telefon po ovoj cijeni? Realme X2 Pro hardverska je zvijer s čak 5 kamera

Veliki OLED ekran dijagonale 6,5 inča i frekvencije osvježavanja 90 Hz, 4 stražnje kamere, uključujući i glavnu od 64 MP, Snapdragon 855 Plus, a sve to po cijeni od 399 eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.10.2019. / 08:26

Realme X2 Pro (Foto: Realme)

Jedna od kompanija koja je na mobilnom tržištu privukla veliku pozornost tijekom ove godine jest Realme. Prvotno, to je bio podbrend poznatog kineskog mobilnog proizvođača Oppa, no sredinom prošle godine izdvojili su se u zasebnu kompaniju, zadržavši klasičnu kinesku strategiju koja kombinira odlične omjer cijene i kvalitete.

Brzo punjenje Nova tehnologija punjenja baterije na telefonima: Od 0 do 100 posto za samo pola sata!

Ovaj tjedan Realme je predstavio svoj najjači smartphone dosad čije specifikacije zaista zvuče fantastično, kao i njegova cijena jer će se Realme X2 Pro na europskom tržištu moći nabaviti već od 399 eura. Uređaj dolazi s trenutačnom najjačim procesorom koji je dostupan proizvođačima Androida – Snapdragonom 855 Plus, njegova početna verzija ima 6 GB RAM-a (dostupne su verzije s 8 i 12 GB memorije) i 64 GB za pohranu podataka. Utora za dodatne memorijske kartice nema, pa su za one kojima je 64 GB premalo dostupne i verzije sa 128 i 256 GB memorije. Naravno, s rastom memorije i prostora za pohranu, raste i cijena smartphonea.

Osim snažnog hardvera, X2 Pro zanimljiv je i zbog odličnog ekrana – to je 6,5-inčni OLED ekran s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz s ugrađenim senzorom za otiske prstiju implementiranim u sam ekran. Treba pohvaliti i 4 kamere sa stražnje strane telefona – rezolucija glavnog senzora iznosi 64 MP, a pored njega nalaze se i 13 MP telefotokamera, 8 MP širokokutna kamera te senzor dubine od 2 MP. S prednje strane nalazi se kamera od 16 MP smještena u nenametljivi hardverski urez.

Xiaomi (Foto: AFP) Želite zaviriti u mobilnu budućnost? Pogledajte što pripremaju Oppo i Xiaomi

Sve dosad navedeno zvuči fantastično – pogotovo uz cijenu od 399 eura, a još treba nadodati i brzo punjenje od 50 W zahvaljujući kojem se baterija kapaciteta 4000 mAh može napuniti do 80 posto za pola sata. Smartphone koristi sučelje ColorOS koje je bazirano na Androidu 9.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti