Potvrđeno: Xiaomi Mi 5 stiže 24. veljače

Prema dosadašnjim glasinama, Xiaomi Mi5 hardverski bi mogao konkurirati većini top modela pametnih telefona

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.01.2016. / 09:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom prvog kvartala ove godine neke od najvećih mobilnih kompanija na svijetu trebale bi predstaviti svoje top modele i najjače adute s kojima će pokušati osvojiti što veći dio tržišta. O Samsungovim planovima već smo više puta pisali – ova će kompanija uskoro predstaviti dva ili tri modela iz Galaxy S7 serije (jedan model imat će klasičan ekran, a dva telefona imat će zakrivljene ekrane), HTC priprema model M10 koji će također donijeti odličan hardver, dok od LG-a uskoro očekujemo predstavljanje telefona G5. Osim navedenih uređaja, tijekom veljače očekujemo još jedan telefon s odličnim hardverom čija bi glavna prednost u odnosu na navedene modele trebala biti pristupačnija cijena – Xiaomijev Mi 5.

Hugo Barra, bivši Googleovac, a sada zaposlenik Xiaomija na Twitteru je potvrdio datum službenog predstavljanja ovog mobilnog uređaja te će svi ljubitelji ove kompanije s nestrpljenjem čekati 24. veljače kada će napokon vidjeti kako će izgledati ovaj uređaj i saznati njegove opcije. Prema dosadašnjim glasinama Mi 5 trebao bi imati ekran dijagonale 5,2 inča (dio informacija govori o Full HD rezoluciji, dok neki spominju rezoluciju od 2,560x1,440 piksela), radit će na novom Snapdragon 820 procesoru i posljednjoj verziji Androida (6.0 Marshmallow uz Xiaomijevo sučelje MIUI 7), a korisnicima bi trebale biti dostupne dvije verzije – s 3GB memorije i 32GB prostora za pohranu podataka, odnosno s 4GB memorije i 64GB prostora za pohranu. Ostale opcije uključuju stražnju 16MP kameru, prednju 8MP, 3,030mAH bateriju te senzor za otiske prstiju. Sve službene informacije, kao i cijenu ovog uređaja saznat ćemo za malo više od tri tjedna.

Inače, Xiaomi prošle godine nije uspio ispuniti (pre)velika očekivanja – prvo su govorili kako će isporučiti sto milijuna, a zatim 80 milijuna telefona, no ta su se očekivanja pokazala preoptimističnima te će ove godine s telefonima poput Mi 5 pokušati povećati prodaju i zauzeti što veći dio mobilnog tržišta.  

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti