Povijesni dan za Apple: Pratite UŽIVO predstavljanje novih iPhonea i iWatcha

Apple će večeras predstaviti nove proizvode na kojima su radili proteklih mjeseci – dva velika iPhonea i njihov prvi pametni sat iWatch

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2014. / 08:07

Povijesni dan za Apple: Pratite UŽIVO predstavljanje novih iPhonea i iWatcha

Ljubitelji Applea mjesecima su s nestrpljenjem čekali ovaj dan i konferenciju na kojoj će Tim Cook napokon predstaviti nove modele iPhonea i njihov prvi pametni sat iWatch. Brojne glasine i predviđanja analitičara govore kako bi ovo zaista mogao biti povijesni dan za kompaniju u kojoj se nadaju da će proizvodi koje će danas predstaviti donijeti više desetaka milijardi dolara profita. Novi modeli iPhonea koje će Apple danas predstaviti trebali bi donijeti upravo ono što većina dosadašnjih korisnika telefona ove kompanije traži već dugo vremena – veće ekrane.

Ekrani konkurentskih uređaja već su premašili pet inča, dok dijagonala ekrana iPhonea i dalje iznosi četiri inča – ekran iPhonea 6 iznosit će 4,7 inča, dok bi Appleov prvi phablet (navodno bi se trebao zvati iPhone 6 Plus) trebao imati 5,5 inčni ekran, a neki analitičari smatraju da će takav uređaj utjecati na smanjenu prodaju iPada mini. Iako je do sada objavljeno mnoštvo informacija o iWatchu (čak se spominju i dva modela, jedan s 1,3 ili 1,5 inčnim ekranom i jedan s 2,5 inčnim ekranom) koji bi trebao imati zakrivljeni ekran od safirnog stakla, još nitko ne zna kako će točno ovaj uređaj izgledati (kao uska narukvica poput koncepta Todda Hamiltona ili kao okrugli sat) te će upravo predstavljanje sata biti vrhunac ovogodišnje konferencije. Ekipa koja ju je Apple okupio da radi na razvoju iWatcha poput brojnih poznatih dizajnera i modnih stručnjaka garantira da bi Appleov sat zaista mogao biti nešto posebno.

Osim o hardveru, puno se ovih dana piše i o servisima koje ova kompanija priprema – o poboljšanju iClouda, ali i o servisu za mobilno plaćanje koji bi korisnicima Appleovih telefona i sata omogućio jednostavno plaćanje proizvoda putem NFC tehnologije. Appleova konferencija počinje večeras u 19 sati te ćemo na njoj saznati na čemu su u ovoj kompaniji radili tijekom posljednjih mjeseci. Možete je pratiti uživo na stranicama Dnevnik.hr-a i ZIMO-a.

Foto: toddham.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti