Povratak iz prošlosti: Nokia priprema Android remake čuvenog modela 1100!

Svi fanovi Nokia kompanije zasigurno će biti oduševljeni njihovom željom da se vrate na tržište mobilnih telefona, i to ni manje ni više nego sa Android uređajem.

Monika Nožić Monika Nožinić | 07.03.2015. / 12:50

Povratak iz prošlosti: Nokia priprema Android remake čuvenog modela 1100!

Svi fanovi Nokia kompanije zasigurno će biti oduševljeni njihovom željom da se vrate na tržište mobilnih telefona.

Nokia 1100 čuveni je mobitel iz 2003. godine, a zanimljivo je to što je čuvena Nokia odlučila nastaviti sa proizvodnjom mobilnih telefona pa je tako Android uređaju, kojeg trenutno testira, dala ima Nokia 1100.

Zbog ugovora koji ima sa Microsoftom, ova finska kompanija pametni telefon ne smije izbaciti na tržište sve do kraja 2016. godine.

Međutim, test koji se pojavio na internetu pokazuje da Nokia testira pametni telefon sa Android 5.0 operativnim sustavom, kojeg pokreće quad-core MediaTek procesor na 1,3 GHz.

Povratak iz prošlosti: Nokia priprema Android remake čuvenog modela 1100!

Budući na to da se telefon neće naći u prodaji do kraja 2016. godine, hardver koji se u njemu nalazi će se do tada vjerojatno promijeniti.

Mnogi su kritizirali Nokijinu odluku da krene sa Windows Phone operativnim sustavom, a direktor Googlea, Eric Schmidt, jednom je prilikom čak izjavio da su za Nokiu vrata njihove kompanije uvijek otvorena, pogotovo ako bi htjeli prijeći na Android.

Remake Nokie 1100 imat će ekran rezolucije 720 x 1080 piksela i 8 MP kameru koja će moći snimati u Full HD rezoluciji. To su, za sada, jedine poznate informacije, a sigurno je i da će se hardver promijeniti ako ovaj uređaj ugleda svjetlost dana krajem 2016. godine.

Prisjetimo se kako je zapravo izgledala i što je sve davne 2003. godine mogla Nokia 1100:

Photo: YouTube/phonearena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti