Poznati kriminalac opljačkao banku, objavio ovaj selfie pa opet završio u zatvoru

Nedugo nakon što je izašao iz zatvora, mladić je opljačkao banku i objavio selfie s velikom svotom novca – slika je privukla pažnju policije i on je završio u zatvoru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.10.2015. / 09:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mladić s naslovne fotografije proveo je oko pet godina iza rešetaka zbog pljačke banke i tek je nedavno izašao iz zatvora, no čim se vratio na slobodu vratio se starim navikama te je ponovno opljačkao banku. Prema izvještaju policijske postaje iz Ashvillea (Ohio), John Mogan krajem kolovoza ušetao je u banku i službeniku dao papirić na kojem je pisalo da mu preda sav novac iz banke, nakon čega je s partnericom pobjegao s mjesta zločina. Iako se čini logičnim da bi se u takvoj situaciji 'primirio' i pokušao sakriti novac, on se, vjerovali ili ne, sa svojim plijenom odlučio pohvaliti na Facebooku objavljujući selfie fotografije. Na jednoj fotografiji on i djevojka fotografirali su se gomilom novca, dok je na drugoj pozirao s velikom svotom novca u ustima.

S obzirom da je riječ o osobi 'upečatljivog izgleda' (Mogan je prepun tetovaža, među inim i na vratu i licu), policija je na fotografijama na kojima pozira s velikom količinom novca brzo prepoznala starog znanca. Tijekom pljačke (koju su zabilježile nadzorne kamere) on je tetovaže pokušao zamaskirati šminkom, no ipak nije uspio prevariti policiju kojoj su pomogli njegovi selfiji s novcem objavljeni samo nekoliko dana nakon pljačke. Inače, zahvaljujući objavama na društvenim mrežama do sada su već uhićeni brojni kriminalci – neki od njih su se hvalili s oružjem ili ukradenim novcem, dok su neki bili toliko 'pametni' da su lajkali ili komentirali objave policijskih postaja na kojima su objavljene njihove fotografije u rubrikama traženih kriminalaca. Mogan i njegova partnerica optuženi su za pljačku i trenutno u zatvoru čekaju početak suđenja, a za (privremeni) izlazak na slobodu određena im je jamčevina u iznosu od 250 tisuća dolara.

Izvor: Sophos 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti