Instagram je jedan od najomiljenijih servisa za dijeljenje fotografija na iPhoneu, no evo načina ako želite vaše fotke sa Instagrama staviti u album na Facebooku.

Iako je još uvijek dostupan isključivo za iPhone uređaje, Instagram je stekao veliku slavu među naprednijim korisnicima ovog uređaja.

Slike sa filterima dijele se među sve većom zajednicom unutar aplikacije Instagrama, gdje je moguće pratiti jedni druge, lajkati slike, komentirati iste i naravno stavljati jedan od 10-ak raznovrsnih filtera kako bi vaše slike izgledale stare, nove, poboljšane, istrošene, crvene, itd.

Doduše te slike moguće je podijeliti na Facebooku i Twitteru, no ukoliko želite da se vaše slike automatski objavljuju u albumu na Facebooku, makeuseof.com je napravio jedan kratak vodič.

Dakle, sve što trebate napraviti jeste instalirati aplikaciju InstaFB, koja će vaše fotografije automatski prebaciti sa Instagrama u Facebook album. Napomenimo samo da aplikacija prenaša samo posljednjih 50 fotografija.

Nakon što instalirate aplikaciju i unesete podatke jedne i druge mreže, slike će se početi automatski prebaciti na Facebook, nakon čega možete upisati kako želite nazvati vaš album sa slikama sa Instagrama.

Ukoliko želite da slike koje objavite na Instagramu odmah osvanu u albumu na Facebooku, potrebno je samo povezati račun Instagrama sa Facebookom, a to možete učiniti odete li na postavke kao što je prikazano na slici ispod.

Ukoliko imate Instagram potražite nas tamo pod korisničkim imenom zimoonline. Hoćete li objaviti vaše slike sa Instagrama na Facebooku ili mislite kako Instagram ipak zaslužuje da njegove slike ostanu tamo?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju