Predložite hakerima koga da napadnu

Svi su saznali za hakersku skupinu LulzSec prošlih mjeseci kada su napali Sony, Nintendo te američke televizijske kuće, a sad su na Twitteru objavili

Zimo Zimo Iva Krc | 15.06.2011. / 15:07

Predložite hakerima koga da napadnu

Svi su saznali za hakersku skupinu LulzSec prošlih mjeseci kada je ista napala Sony, Nintendo te američke televizijske kuće, a sad su na Twitteru objavili telefonski broj na koji svi njihovi fanovi mogu nazvati te im predložiti potencijalne nove žrtve.

Skupina je priopćila da je već napala osam stranica koje su predložili pozivatelji, ali nisu htjeli reći o kojim se točno sve stranicama radi već su samo naveli stranice časopisa The Escapist te stranice s igrama EVE Online i League of Legends.

Te DNS (denial of service) napade nazvali su Titanic Takeover Tuesday. Oni koji će ih nazvati na broj u Americi (614-LULZ-SEC), čuti će nasnimanu poruku osobe francuskog naglaska koja samu sebe naziva Pierre Dubois.

Je li on njihova komična ikona? Te iako taj broj odgovara državi Ohio, naravno da najvjerojatnije nije riječ o stvarnoj lokaciji. Malo se zna o LulzSecu, odnosno poznato je samo da sruše stranicu na način da ju zaguše zahtjevima s računala koje nadziru, te je tako oslabe za daljnje napade.

Ciljevi su im one organizacije i kompanije koje su u javnosti percipirane kao one koje rade protiv interesa građana ili im LulzSec samo žele ukazati na neke greške. Tako su i napadom na SonyPictures.com htjeli pokazati kako Sony jako loše brine za sigurnost osobnih podataka.

Do sada je primljeno preko 5,000 poziva i 2,500 poruka na sekretarici, istaknuto je na njihovom Twitteru.

Via BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti