Predsjednik Qualcomma: 5G tehnologija će obogatiti naše živote i potaknuti svjetsko gospodarstvo

Očekujemo više od 1 milijardu 5G veza do 2023. godine, najavio je Amon.

Martina Čizmić | 04.09.2020. / 11:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Glavno uvodno predavanje na otvaranju IFA 2020 sajma, koji se ovih dana održava u Berlinu, održao je predsjednik Qualcomma Cristiano Amon.

Tijekom svog govora osvrnuo se na sve što se dogodilo u proteklih godinu dana te najavio neka nova partnerstva i smjerove u kojima će Qualcomm ići u sljedećih godinu dana.

Želimo naglasiti ključnu ulogu koju tehnologija i inovacija igraju u našim životima - pogotovo tijekom nepredvidljivih vremena. U samo nekoliko mjeseci, svi su shvatiti važnost povezivanja u njihovim životima, a to će biti važno prilikom uvođenja novih tehnologija poput 5G tehnologije. Mobilne tehnologije koje predvode 5G i umjetna inteligencija, pokreću nove uređaje, omogućavaju bolje iskustvo i povezuju sve u oblaku. Sve to zajedno omogućit će nove mogućnosti koje će pokrenuti rast i stvoriti otpornije gospodarstvo i društvo. Qualcomm je ponosan da sudjeluje u izgradnji širokog ekosustava dok odgovarana ove važne pozive za inovacijama u ovom nesigurnom vremenu i budućim prilikama, istaknuo je Amon.

Govoreći o 5G tehnologiji, Amon je istaknuo kako je trenutno 80 komercijalnih 5G mreža u 40 zemalja diljem svijeta, a još 300 mreža ulaže u 5G tehnologiju.

Očekujemo više od 1 milijardu 5G veza do 2023. godine, najavio je Amon te dodao kako 5G tehnologija nije ograničena samo na pametne telefone, već se razvija i u drugim industrijama kao što su zdravstvo, industrija i mnoge druge.

Naglasio je da će široka dostupnost 5G tehnologije omogućiti značajne mogućnosti za sve industrije i gospodarstva.

5G inovacije u tim područjima omogućit će ne samo obogaćivanje naših života, već i značajno potaknuti globalno gospodarstvo. IHS Markit procjenjuje da će 5G tehnologija do 2035. godine potaknuti stvaranje 22,3 milijuna radnih mjesta diljem svijeta, naglasio je Amon.

Osvrnuo se i na izazovna vremena koja vladaju u 2020.

Tehnologija je transformirala godine mogućnosti u očekivanja gotovo preko noći. Mobilna tehnologija, koju predvode 5G i AI potičnu stvaranje novih uređaja, nova uranjajuća iskustva i mijenjaju svjetsko gospodarstvo - na bolje, istaknuo je na kraju Amon.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti