2020. godina je bila izazovna u svakom pogledu za tehnološki sektor. Brojne konferencije su bile otkazane, one koje su održane, održane su pod posebnim mjerama. No, to nije spriječilo velike tehnološke tvrtke da ipak predstave nove uređaje.

Predsjednik i voditelj odjela mobilnih komunikacija u Samsungu,TM Roh, u svom se blogu osvrnuo na 2020. godinu te inovacije koje je Samsung pružio korisnicima. U objavi je najavio kako će se uređaji u sljedećoj godini fokusirati na unaprjeđenje multitaskinga, kameru i video, preklopne tehnologije, umjetnu inteligenciju, trajanje baterije, personalizaciju i povezanost s drugim uređajima.

Iako ne direktno, ipak je najavio dolazak novog Galaxy pametnog telefona koji će sadržavati sve omiljene karakteristike serije, a kao simbol daljnjeg smjera tehnološkog razvoja tvrtke izdvojen je Samsung Galaxy Z Fold2, koji predstavlja razvojnu viziju tvrtke za 2021. godinu.

Kada sam pomislio da ne mogu biti više opsjednut novim tehnologijama, 2020. godina mi je pokazala da nisam u pravu. U trenutku smo se morali naviknuti na novo normalno i postati fleksibilniji, a to nam je tehnologija omogućila, piše Roh.

Istaknuvši da je Samsung postao predvodnik u 5G tehnologijama,  najavio je da se sada intenzivno radi na novim 5G poboljšanjima, mogućnostima umjetne inteligencije te IoT tehnologiji koja će se svojim mogućnostima u potpunosti prilagoditi potrebama korisnika.

Naša vizija inteligentnih uređaja koji se lako spajaju s pametnim telefonima postala je stvarnost. Sada je 5G u središtu pozornosti na čemu smo aktivno radili deset godina. 2019. godine objavili smo prve komercijalne 5G uređaje Galaxy S10 5G i Galaxy Tab S6 5G, a sada je u našem portfelju moguće pronaći čak 20 5G uređaja, navodi Roh.

Najavio je i što Samsung priprema za sljedeću godinu.

Od rada na daljinu, virtualnih proslava, gejminga do uživanja u omiljenim sadržajima, format videozapisa postao je važniji nego ikad, Za video na Samsung pametnim telefonima, 2021. bit će stvarno epska godina, napisao je Roh te objasnio da Samsung naporno radi na proširenju mogućnosti umjetne inteligencije kako bi Galaxy uređaji neprestano učili navike korisnika. Dodatno, razvojni inženjeri intenzivno rade na naprednijim mogućnostima kamere, trajanju baterije i prostoru za pohranu, optimizaciji prikaza i još mnogo toga.

U planu je i proširenje mogućnosti za personalizaciju uređaja kako bi se potaklo korisnike na produktivnost i bolji osjećaj zabave.

U suradnji s drugima, već smo unaprijedili tehnologije poput UWB-a, a uskoro ćemo predstaviti i nevjerojatne mogućnosti povezivanja s pametnim automobilima, kao i lociranja osobnih ostvari – od ključeva do novčanika

Na kraju TM Roh obećao je kako će Samsung nastaviti razvoj suvremenih preklopnih tehnologija i kamera, kao i Galaxy uređaja prema povratnim informacijama korisnika.

Obratili smo pažnju na omiljene karakteristike Galaxy telefona na temelju iskustva korisnika, zbog čega smo jako uzbuđeni integrirati ih u naše nove modele. Samsung će uvijek neumorno razbijati granice tehnologije jer suvremena rješenja ograničena su samo – našom maštom, zaključio je TM Roh.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju