Predstavljen novi Samsungov adut – Galaxy Note8

Pametni telefon Galaxy Note8 bit će u Hrvatskoj dostupan od 15. rujna, u crnoj i zlatnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7699 kuna.

Martina Čizmić | 04.09.2017. / 16:24

Samsung je samo 12 dana nakon globalnog predstavljanja novog Galaxyja Note8, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, održao i hrvatsku premijeru.

Samsung je prvi put predstavio seriju uređaja Note 2011. godine, a ona od tada ima vjernu zajednicu zaljubljenika. Raduje nas što svega 12 dana nakon globalnog predstavljanja možemo pokazati Galaxy Note8, pametni telefon nove generacije s prepoznatljivim velikim zaslonom i olovkom S Pen, kao i nizom jedinstvenih značajki i karakteristika serije Galaxy, koje su zauvijek redefinirale korisničko iskustvo, istaknuo je na početku predstavljanja Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu Samsung Electronicsa.

Galaxy Note8 ima beskrajni zaslon dijagonale 6,3-inča s Quad HD+ rezolucijom i Super AMOLED tehnologijom koja omogućava korisniku da vidi više uz manje skrolanja.

U kombinaciji s aplikacijom Pair korisnici pametnog telefona Galaxy Note8 mogu kreirati personalizirani par aplikacija na izborniku Edge te vrlo jednostavno pokrenuti dvije aplikacije u isto vrijeme. Na primjer, gledati video dok se dopisuju s prijateljem ili pristupiti konferencijskom pozivu dok gledaju njezin raspored.

Pomoću olovke S Pen moguće je diskretno pisati bilješke koristeći Screen off memo značajke. Oduševljava način na koji unaprijeđena olovka S Pen na Galaxyju Note8 donosi potpuno nov način pisanja, crtanja i interakcije s telefonom, kao i komunikacije s prijateljima, tako da se sada možemo izraziti na način na koji do sada niti jedan drugi pametni telefon nije omogućio, izdvojila je dizajnerica Kristina Burja skicirajući nekoliko svojih modnih kreacija.

Always On Display omogućava korisnicima Galaxyja da budu u toku sa svim notifikacijama bez otključavanja telefona, a trebaju li zapisati neku bilješku, uz pomoć opcije Screen off memo i olovke S Pen mogu to učiniti bez otključavanja telefona.

Samsung je oduvijek bio orijentiran prema uvođenju novih standarda za kvalitetu kamera na pametnim telefonima, a Galaxy Note8 njihova je najbolja kamera do sada. Sjajna je značajka Live Fokus, koja omogućava kontrolu dubinske oštrine fotografije tako što korisniku omogućava prilagođavanje bokeh-efekta prilikom pregledavanja fotografija i nakon snimanja fotografije, kao i Dual Capture pomoću koje obje stražnje kamere snimaju istovremeno – jedna široki, a druga uski kut, rekao je fotograf Damir Hoyka, koji je imao prilike isprobati Note8.

Dizajn Galaxyja Note8 temelji se na nasljeđu uređaja Galaxy, otporan je na vodu i prašinu (IP68), a pisati možete čak i kada je zaslon mokar.

Osim toga, Galaxy Note8 nudi skeniranje šarenice za poslovne korisnike. Na primjer, za korisnike koji rade u zdravstvu, građevinarstvu ili javnoj sigurnosti i koji se nađu u situaciji da trebaju otključati telefon, a da ne mogu prijeći prstom preko ekrana ili skenirati otisak prsta. Kompatibilan je s dodatkom Samsung DeX koji pametni telefon pretvara u stolno računalo.

Pametni telefon Galaxy Note8 bit će u Hrvatskoj dostupan od 15. rujna, u crnoj i zlatnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7699 kuna. Prednarudžbe za uređaje u tijeku su od 23. kolovoza, kod domaćih operatera Hrvatskog Telekoma, Tele2 i Vipneta, kao i maloprodajnih partnera eKupi, Elipso, Sancta Domenica i Smartson. Svi kupci koji prednaruče Samsung Galaxy Note8 u paketu će dobiti i Samsung DeX.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti