Predstavljena besplatna aplikacija PaushApp, namijenjena obrtnicima paušalistima

Aplikacija je besplatna, a prije registracije moguće je isprobati aplikaciju u demo verziji.

Martina Čizmić | 13.06.2021. / 08:30

Računalo (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije  predstavio je besplatnu aplikaciju „PaushApp“, namijenjenu svim obrtnicima paušalistima koji žele na pregledan i jednostavan način samostalno voditi poslovne knjige.

Kako ističu iz Centra, obzirom da paušalisti imaju jednostavne knjigovodstvene obveze, nerijetko se odlučuju sami voditi svoje poslovne knjige. No, mnogo poslovnih aktivnosti dovodi do toga da im je čak i takvo jednostavno vođenje knjiga preveliko opterećenje.

Stoga su osmislili aplikaciju kako bi olakšali obrtnicima proces izdavanja računa te izvršavanje obaveza prema državnim institucijama kroz vođenje knjige prometa i podnošenje PO-SD obrasca.

Kako ističu, aplikacija je dostupna na stranici Centra za poduzetništvo. Prije registracije, moguće je pristupiti i demo verziji, a pristupni podaci se nalaze na početnoj stranici aplikacije.

Uz PaushApp, na stranicama Centra za poduzetništvo, dostupan je i kalkulator za izračun plaće. Izrada aplikacija sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Centar za poduzetništvo poziva sve obrtnike paušaliste da testiraju aplikaciju te da se jave u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili potrebe za podrškom tijekom prilagodbe na rad s aplikacijom PaushApp.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti