Predvodnici financijske revolucije dolaze na Money Motion u Zagreb

Jedina FinTech konferencija koju trebate posjetiti dovodi 30 top lidera industrije u Laubu 9. i 10. ožujka

PR | 05.01.2023. / 09:43

PR (Foto: PR)

Rast popularnosti digitalnih banaka, sve veći broj plaćanja digitalnim novčanicima, nagli pad kripto tržišta, priče o digitalnim identitetima i valutama centralnih banaka, teme su koje nemilosrdno diktiraju našu svakodnevicu, no istovremeno ostavljaju brojna neodgovorena pitanja. Zajedno s prelaskom na novu valutu, nikad većom inflacijom i kontinuiranim rastom troška za sve članove društva, ova pitanja nikada nije bilo važnije adresirati nego danas.

Tim vrhunskih stručnjaka hrvatske FinTech scene predstavlja Money Motion, jedinu FinTech konferenciju koju trebate posjetiti, a koja će se održati 09. i 10. ožujka u Zagrebu. Vodeća FinTech imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK i Mastercard – udružila su snage u organizaciji ove konferencije kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima jedinstvenu priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmjenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovest će u Laubu više od 30 lidera industrije i 50 brendova kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTecha – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena. Sudionici i posjetitelji mogu očekivati dva dana otkrivanja najnovijih trendova, izazova i rješenja na raskrižju tradicionalnog financijskog tržišta i najsuvremenijih tehnologija našeg vremena.

“Razmjena znanja i iskustava iz FinTecha je nužna, naročito kad je riječ o profesionalcima s globalnog tržišta što je razlog za vjerovati da je Money Motion inicijativa koja nam je trebala i koja će u ovoj godini postaviti temelje te postati referentna točka za sve one koji žele i mogu dati znanja, kao i za one koji ta znanja žele upijati. Uz Mastercard stoji i tim vrhunskih stručnjaka s kojima vjerujemo da ćemo napraviti korak naprijed te Zagreb pozicionirati kao „it“ mjesto na mapi globalnog FinTecha”, poručila je Gea Kariž, direktorica marketinga u Mastercardu u Hrvatskoj.

PR (Foto: PR)

Za pristup svim sadržajima konferencije dovoljna je jedna ulaznica koju možete nabaviti na platformi Entrio. Ulaznice izlaze u prodaju u ograničenim serijama. Prva serija blind bird ulaznica rasprodana je u manje od tjedan dana, a nova serija super early bird ulaznica u prodaji je od ponedjeljka 02. siječnja po cijeni od 79 eura. Plan objave novih serija ulaznica možete pratiti na službenoj web stranici konferencije i na društvenim kanalima - Facebook, LinkedIn i Twitter.

Za studente je dostupna serija studentskih ulaznica. Također ograničene u broju, studentske ulaznice dostupne su po cijeni od 49 eura na platformi Entrio cijelo vrijeme do rasprodaje. Posjetitelji sa studentskom ulaznicom na ulazu konferencije morat će priložiti i dokaz o studiranju.

Da se radi o značajnim promjenama tijekom kojih naša zajednica ima priliku pokazati svoj potencijal za razmjenu i razvoj novih ideja, slaže se i Nikola Škorić, član upravnog odbora Udruge za blockchain i kriptovalute (UBIK).

PR (Foto: PR)

“Svijet se mijenja na očigled. Broj banaka u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina smanjio se za 30%, a broj fizičkih poslovnica u cijeloj EU pao je za 35%. Digitalne banke i platne aplikacije rastu neslućenom brzinom. Promjene su toliko tektonske da čitamo vijesti koje su prije godinu dana bile nezamislive: Mastercard danas omogućava svojim klijentima trgovanje kriptovalutama”, pojasnio je Škorić.

“Praćenje razvoja tehnologije koju korisnici sve brže i lakše prihvaćaju od iznimnog je značaja za sve segmente društvenog i digitalnog napretka. S tim razvojem ujedno rastu potrebe i očekivanja korisnika, a nama u Mastercardu je zadovoljstvo naših korisnika i partnera na prvom mjestu”, dodala je Kariž iz Mastercarda u Hrvatskoj koji već godinama pokazuje svoju otvorenost novim rješenjima na tržištu.

Potencijal konferencije Money Motion prepoznao je i partner Revoluta, vodećeg globalnog FinTech brenda koji je ujedno i jedna od najbrže rastućih banaka koje posluju isključivo digitalno. Andrius Bičeika pridružio se Revolutu gotovo od samog početka poslovanja. Tijekom proteklih šest godina vodio je odjel za poslovni razvoj i odjel za ljudske resurse na globalnoj razini, da bi prije dvije godine preuzeo ulogu zamjenika generalnog direktora Revoluta i člana uprave odgovornog za širenje poslovanja diljem Europe gdje tvrtka ima više od 18 milijuna klijenata. Na konferenciji će kroz razgovor s organizatorima podijeliti najvažnije lekcije koje je do sada naučio i vlastita predviđanja o budućnosti FinTech industrije.

Konferenciji Money Motion pridružit će se i Maurice Lisi, voditelj digitalnog poslovanja BPER Banke, jedne od vodećih bankarskih grupacija u Europi. Maurice je već 15 godina posvećen digitalnoj transformaciji bankarskog sektora te će sa sudionicima na konferenciji podijeliti svoje najvažnije uvide u korisničko iskustvo, digitalnu strategiju i evolucija bankarskog poslovanja.

PR (Foto: PR)

Sa sasvim drugačijom perspektivom na tržištu pridružit će se Alexander Kobakhidze, bivši globalni voditelj porezne tehnologije u Uberu i trenutni direktor TaxTecha – irsko-hrvatskog startupa Fonoa koji je ove godine prikupio više od 60 milijuna dolara u drugoj rundi financiranja. Alexander sa svojim timom usavršava platformu za automatizaciju internih poreznih procesa kompanija koje danas koriste Uber, Bolt, Booking.com i Zoom.

“Financijska industrija prolazi kroz toliko velike promjene da se preispituju sami temelji i takve rasprave ne možemo voditi sami. Trebamo se sastati, razmijeniti ideje, poslušati one s više iskustva i drugačijeg mišljenja, kako bismo na kraju došli do pravih rješenja. Onih koja će nastaviti mijenjati našu svakodnevicu na bolje”, poručio je za kraj Škorić iz UBIK-a.

Osim velikih imena na glavnoj pozornici, Money Motion dovodi i selekciju obećavajućih rješenja i novih timova u industriji. Oni će svoje ideje predstaviti na startup pozornici i istovremeno se natjecati za novčanu nagradu kako bi osigurali nastavak razvoja svog rješenja.

Money Motion, uz dvije pozornice tijekom dnevnog programa, donosi i poseban networking te izložbeni prostor u ikoničnoj zagrebačkoj Laubi. Za obje večeri tijekom trajanja konferencije, Money Motion priprema jedinstvena iskustva radi kojih ćete doći i dogodine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti