Preglednik za "internet u skladu s vjerskim načelima"

Iako većina korisnika aplikacije trenutačno dolazi iz Malezije i Indije, cilj im je "osvojiti" 10 posto od 1,8 milijardi muslimanskih korisnika diljem svijeta.

Martina Čizmić | 30.01.2019. / 08:57

SalamWeb (Foto: SalamWeb) (Foto: SalamWeb)

Tijekom pregledavanja internetskih stranica, htjeli mi to ili ne, naletjet ćemo na sadržaj koji baš i nije prikladan.

I dok će većina jednostavno stisnuti tipku za povratak ili ugasiti stranicu, neki će se korisnici osjetiti uvrijeđenima zbog sadržaja na koji su slučajno naišli.

Upravo zbog toga jedan je malezijski startup osmislio internetski preglednik koji je u potpunosti u skladu s islamskim vrijednostima te blokira sav neželjeni sadržaj.

SalamWeb je preglednik koji korisnicima nudi "čisti" internet. Aplikacija nudi mogućnost slanja poruka, pregledavanja vijesti i stranica. Sav sadržaj prolazi kroz filtre koji internetske stranice označavaju kao prihvatljive, neutralne ili neprihvatljive. Također, korisnike upozorava ako pristupaju stranicama na kojima se kocka ili prikazuje pornografija.

Aplikacija ima i nekoliko vjerskih opcija poput podsjetnika na vrijeme za molitvu i kompas koji pokazuje u kojem smjeru trebaju korisnici biti okrenuti tijekom molitve.

Iako većina korisnika aplikacije trenutačno dolazi iz Malezije i Indije, cilj im je "osvojiti" 10 posto od 1,8 milijardi muslimanskih korisnika diljem svijeta.

Možda se takav preglednik čini nepotrebnim, ali uz gomile različitih lažnih stranica, lažnih vijesti, reklama i neprimjerenog sadržaja, ideja o "čistom" iskustvu pregledavanja interneta ne zvuči tako loše.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti