Pretraživanje putem mobilnih uređaja ove godine bi moglo nadmašiti pretraživanje s PC-a

Još jedan dokaz da smo zakoračili dublje u “PostPC” eru potvrdio je Googleov Matt Cutts koji je na konferenciji SMX West prošli tjedan istaknuo kako bi ove godine pretraživanje s mobilnih uređaja moglo nadmašiti pretraživanja s PC-a.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.03.2014. / 07:55

Pretraživanje putem mobilnih uređaja ove godine bi moglo nadmašiti pretraživanje s PC-a

Još jedan dokaz da smo zakoračili dublje u “PostPC” eru potvrdio je Googleov Matt Cutts koji je na konferenciji SMX West prošli tjedan istaknuo kako bi ove godine pretraživanje s mobilnih uređaja moglo nadmašiti pretraživanja s PC-a.

Iako Google to ne želi službeno potvrditi, jasno je kako ljudi sve više pretražuju sadržaj s mobilnih uređaja, s obzirom da ih u svijetu ima oko 5 milijardi, za razliku od 2 milijarde koliko ima PC-a.

Zemlje u razvoju su sve veći konzumenti tražilice na mobilnim uređajima jer im je jeftinije kupiti mobitel nego PC, a to se vidi i iz statistike ispod gdje su prikazani upiti pretraživanja u Indiji.

Pretraživanje putem mobilnih uređaja ove godine bi moglo nadmašiti pretraživanje s PC-a

Također, globalno 30% internetskog prometa potroši se za surfanje preko mobilnih uređaja, a to je slučaj i u Sjevernoj Americi. Ako se samo osvrnete oko sebe kada prolazite gradom, vidjet ćete da svaki drugi čovjek nešto radi na mobitelu, bilo da čeka na semaforu u automobilu, hoda ulicom ili se vozi tramvajem.

Mobiteli su postali najvažniji kanal, a oni koji to još nisu shvatili uskoro će se naći u problemima, naravno ovdje govorimo o marketinškim aktivnostima.

Izvor: SearchEngineland

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti