Pretvorite se u Nokijinu Zmiju i zaigrajte popularnu igru u VR-u

Efektima kamere pristupa se preko Facebook kamere i dostupni su univerzalno, ne samo za pametne telefone Nokia. Igrica je dostupna i na Androidu i na iOS-u.

Martina Čizmić | 03.08.2018. / 07:29

Nokijina kultna Zmija u VR-u (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)

Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna za kultnu igricu - Zmiju. Godinama je ta igra uveseljavala i kratila sate milijunima diljem svijeta.

No kako je u posljenje vrijeme Nokia dobila nove verzije, tako je došlo vrijeme i da Zmija uskoči u 21. stoljeće.

HMD Global tako je pripremio novu verziju kultne Zmije, koja sada dolazi nadograđena proširenom stvarnošću. Filteri za kameru Snake Mask i Snake Real World legendarnu igru približavaju novoj generaciji obožavatelja.

Zmija u VR-u (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

Obožavatelji sada i sami mogu postati zmija koja gricka jabuke. Filter Snake Mask koristi novu tehnologiju proširene stvarnosti koju omogućuje Facebook, a Zmiju približava najširoj mogućnoj publici.

Zmija u zoološkom vrtu? Zmija na plaži? Zmija... u avionu? Sada kad je Zmija ugmizala u Facebook kameru, sve je moguće. Dodatno, uz integraciju s opcijom Facebook Live moguće je jednostavno emitirati svoj pothvat uživo na feedu i pozvati prijatelje da se pridruže u akciji.

Potpuno novi filter Snake Mask koristi prednju kameru Nokijina pametnog telefona te reagira na gibanje lica igrača i na taj im način omogućava da se pretvore u legendarni lik zmije, dok filter Snake Real World aktivira stražnju kameru.

Kako bi proslavio predstavljanje nove verzije kultne Nokijine igre, komičar i youtuber Matt Keck, čovjek iza nevjerojatno smiješnog videa „I'm a Snake“ koji je slučajno postao viralna senzacija s 23 milijuna pregleda na YouTubeu, prvi je testirao Zmiju na Facebook kameri. Matt ponovno ima viralni hit koji je ovaj put nastao uz filter Snake Mask.

Svjetski poznata igra dogmizala je natrag u ljudska srca na MWC-u 2017. kada smo najavili Zmiju na Facebook Messenger. Dizajnirana je za novu generaciju čiji se život odvija na društvenim mrežama; obožavatelji mogu pozvati svoje prijatelje da zaigraju i dijele rezultate, što je čini razigranijom od prethodne verzije. To je bio prvi put u povijesti da se Zmija ušuljala na univerzalni i svima dostupan kanal, a ne na uređaj i tako privukla 121 milijun igrača širom svijeta. Obožavateljima sad pružamo još intenzivnije iskustvo omogućavajući im da postanu zmija i grickaju jabuke uz filtere dostupne na Facebook kameri - ovdje, u HMD Globalu najomiljeniju igru vodimo u novu eru proširene stvarnosti, istaknuo je Pekka Rantala, glavni direktor marketinga i izvršni potpredsjednik HMD Globala.

Efektima kamere pristupa se preko Facebook kamere i dostupni su univerzalno, ne samo za pametne telefone Nokia. Igrica je dostupna i na Androidu i na iOS-u.

HMD Global potiče igrače da zaigraju i podijele najneobičnija mjesta na kojima igraju Zmiju pomoću oznake #imasnake2 .

Kako igrati:

1. Otvorite aplikaciju na Facebooku 
2. Kliknite ikonu kamere u gornjem lijevom kutu da biste otvorili značajku Facebook kamere
3. Lissssstajte do filtera Snake Mask
4. Započnite igranje!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti