Pretvorite svaki sat u pametni fitness-uređaj

Pametna kopča bilo koji sat pretvara u elegantnu fitness-narukvicu.

Martina Čizmić | 03.08.2017. / 09:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nosiva tehnologija svoju je premijeru imala s fitness-narukvicama koje su bilježile aktivnost nositelja tijekom dana. No, fitness-narukvice često prate sportski stil koji ne odgovara svima.

Tvrtka Gooseberry zato se okrenula onim korisnicima koji žele pratiti svoju aktivnost tijekom dana, ali ne pod cijenu stila. Nisu se odlučili napraviti novu elegantniju narukvicu, već su napravili Smart Buckle –pametnu kopču za sat.

Smart Buckle može se u samo nekoliko minuta postaviti na bilo koji remen sata standardne veličine od 20 milimetara. Iako su prilikom dizajna kopče u mislima imali luksuzne švicarske marke satova, to ne znači da se kopča ne može postaviti i na neki drugi sat.

Kopča je napravljena od nehrđajućeg čelika, a osim punjive baterije koju je moguće puniti putem Micro USB-punjača, opremljena je svim važnim senzorima – prati aktivnost nositelja tijekom dana i noći, unos i potrošnju kalorija te udaljenost koja je prijeđena i u kojem vremenu.

Podaci se pohranjuju u memoriju Smart Bucklea, a mogu se pregledavati putem pametnog telefona i besplatne aplikacije. Osim toga, podaci iz pametne kopče mogu se ubaciti u već postojeće aplikacije poput Apple Health ili Google Fit i tako dopuniti podatke iz drugih pametnih uređaja.

Shripal Ghandi iz Gooseberrya, jedan od dizajnera Smart Bucklea istaknuo je kako je najveći izazov bio smanjiti svu elektroniku na veličinu da stane u običnu kopču za remen sata. Istodobno, nisu željeli odustati od ideje da kopča bude elegantna i gotovo neprimjetna.

Smart Buckle može se kupiti putem Indiegogoa za 49 dolara (tristotinjak kuna), a prvi bi primjerci trebali biti odaslani kupcima početkom rujna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti