Priča o Rimčevom robotaksiju se nastavlja: Svi se pitaju što je radio "čovjek iza zavijese"?

Pojavio se i video u kojem se vidi kako je to trebalo izgledati na pozornici, ali se ne vidi upravlja li robotaksijem čovjek daljinskim upravljačem ili algoritam.

Martina Čizmić | 27.06.2024. / 08:25

Čovjek iza scene (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Mate Rimac i ekipa iz Vernea, uz sve su fanfare, predstavili autonomno vozilo Verne, kao i sustav koji bi trebao omogućiti vožnju robotaksija u Zagrebu već 2026. godine. 

No, iako je sve bilo pripremljeno za spektakularan ulazak vozila na Rimčev poziv, to se nije dogodilo. Rimac je kasnije potvrdio da su imali problema s jednim od kotača na vozilu i da se to "događa". 

Ali ono što brojni uzvanici nisu vidjeli bili su ljudi iza scene koji su pripremali automobil. Fotografi su uhvatili trenutak kad su tehničari skočili oko automobila i pokušali prvo utvrditi u čemu je problem, a potom i popraviti cijelu stvar. 

Međutim, za oko je zapeo jedan "čovjek iz sjene" koji je stajao pored automobila sa zanimljivim uređajem u ruci. Oštrooki forumaši odmah su zaključili kako se radi o nekakvom daljinskom upravljaču, poput onoga za upravljanje autićima ili dronovima, kojim je dotični zapravo trebao upravljati automobilom. 

Zanimljiv predmet u ruci (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na redditu se čak i nagađalo kako se radi o industrijskom kontroleru za robote, što je pak pokrenulo cijelu lavinu komentara je li prijevoz robotaksijima uopće moguć u Zagrebu ili bi bolje bilo da se izgradi podzemna željeznica.

Pojavio se i video u kojem se vidi kako je to trebalo izgledati na pozornici, ali se ne vidi upravlja li robotaksijem čovjek daljinskim upravljačem ili algoritam. 

 

Ipak se miče
byu/obrisi_me incroatia

 

Što se zapravo dogodilo, ostavljamo vam da sami procijenite. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti