Prijavite se na besplatnu radionicu “Responzivni dizajn” koja se održava u čakovečkom TICM-u

U 2014. godini po prvi put je broj „mobilnih“ korisnika interneta bio veći u odnosu na one koji su koristili desktop računala.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.01.2015. / 15:31

Prijavite se na besplatnu radionicu “Responzivni dizajn” koja se održava u čakovečkom TICM-u

U 2014. godini po prvi put je  broj „mobilnih“ korisnika interneta bio veći u odnosu na one koji su koristili desktop računala. Ovaj trend zahtjeva velike promjene u dizajnu i razvoju internetskih stranica i aplikacija s ciljem boljeg prikaza sadržaja na uređajima različitih dimenzija i rezolucija zaslona.

Pojavom HTML5 i CSS3 tehnologija, brojnih rješenja temeljnih na Javascript tehnologiji te frameworkova kao što su Twitter Bootstrap, Zurb Foundation i drugih, posao izrade responzivnih web stra nica uvelike je olakšan. Usprkos tomu, još uvijek je potrebno dobro razumijevanje metoda koje se primjenjuju u samom procesu planiranja i izrade dizajna.

Kako započeti s planiranjem responzivne stranice, koje alate koristiti u izradi i testiranju, koja je razlika između respo nzivnog i adaptivnog dizajna, kada je responzivni dizajn dobro rješenje a kada ne? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati na radionici

Responzivni web dizajn koja će se održati u četvrtak 22. siječnja 2015. godine, od 9 do 15 sati u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B,  Čakovec (prostor bivše vojarne).

Teme radionice:

1.    Uvod u responzivni dizajn

2.    Planiranje, koncept i prototip dizajna web projekta

3.    Mobile-first pristup

4.    Korištenje frameworka  u procesu izrade dizajna

5.    Responzivni elementi sadržaja

6.    Interaktivna vježba

Radionica je namijenjena svima sve bave ili se žele baviti bave izradom internetskih stranica i vladaju osnovama HTML-a, CSS-a i Javascripta. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 21. siječnja 2015. godine do 12 sati ispunjavanjem obrasca na sljedećoj povezniciRadionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta. Predavač: Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti