Prije pet godina spasio je Rimca, a Mate je sada investirao u njegov startup

Mate Rimac na Facebooku je objavio informacije o ulaganju u jedan BiH startup, čiji mu je vlasnik prije pet godina pomogao kada to nitko drugi nije htio

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.08.2023. / 10:15

Mate Rimac (Foto: Rimac Group Formula Student Alpe Adria)

Mostarski poduzetnik Igor Krezić na Facebooku se pohvalio kako je njegova tvrtka Rolla postala startup s najvećom investicijom u Bosni i Hercegovini. Taj startup fokusiran na fitness tehnologiju zatvorio je početni krug financiranja od 6,3 milijuna eura, a jedan je od investitora u tvrtku i Mate Rimac.

  Jordan i Jason Frecka VIDEO Ultimativno odmjeravanje snaga: Tko je brži - Rimac Nevera, Tesla Plaid ili Bugatti Chiron?

Priča o poznanstvu i suradnji te dvojice poduzetnika prilično je zanimljiva jer je upravo Krezić, prema riječima Mate Rimca, spasio hrvatsku automobilsku kompaniju. Naime, prije pet godina Rimčeva tvrtka, napisao je Mate na Facebooku, nije bila daleko od propasti i tada mu nitko nije mogao, odnosno htio pomoći osim upravo Krezića. Posebno je zanimljivo što su se njih dvojica upoznala samo dva dana prije toga i to kratko poznanstvo bilo je dovoljno za stvaranje povjerenja između njih.

Kako je Mate Rimac napisao na Zuckerbergovoj društvenoj mreži, u Rollu nije investirao kako bi se odužio Kreziću, već jer zaista vjeruje u njegov proizvod i njegovu sposobnost i tvrdoglavost da ga izgura do jako visoke razine. Također, naglasio je i kako će data-driven exercise / workout / health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi.

Fokus kompanije, prema Klix.ba, razvoj je sveobuhvatne platforme za fitness koja će ljudima omogućiti održavanje zdravog načina života, u čemu glavnu ulogu ima aplikacija Rolla One, koja omogućuje personalizaciju korištenja i prilagodbu nivou kondicije, ciljevima korisnika itd. Projekt je znatno poboljšao zdravlje i samog Krezića, koji sada preko Rolle pokušava motivirati što veći broj ljudi da napravi isto i u prvi plan stave brigu za zdravlje.

  Rimac Nevera u Hvaru Rimac Nevera seli na najsunčaniji hrvatski otok

Osnivač i CEO tvrtke vjeruje kako je to samo jedna u nizu investicija u tehnološki sektor u BiH, a Rolli bi trebala pomoći u povećanju proizvodnih i komercijalnih timova te, naravno, povećanju broja korisnika, pri čemu planiraju i europsko komercijalno središte koje bi trebalo predvoditi širenje tvrtke u zapadnoj Europi.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti