Primili ste obavijest da je netko neovlašteno pristupio vašoj kreditnoj kartici? Policija ima važno upozorenje za vas

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim porukama upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama, stoga građane pozivaju na oprez!

M. T. Maja Tisaj | 22.05.2019. / 13:53

Kreditne kartice, ilustracija (Foto: Getty)
Kreditne kartice, ilustracija (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim porukama upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama koje dolaze s adrese 11005020.edu@juntadeandalucia.es

Pošiljatelj poruke upozorenja navodi da je privremeno ograničio pristup računu vlasnika kartice u preventivne svrhe te traži vlasnika računa da potvrdi svoj identitet te podatke o računu kako bi se izbjeglo njegovo potpuno zatvaranje.

Upozoravaju građane kako se radi o phishing porukama elektroničke pošte kojima nepoznati počinitelj pokušava od građana na prijevaran način pribaviti podatke o broju kreditne kartice, vlasniku kartice i CVV/CVC kôdu koji je potreban kod svih internetskih plaćanja kada platna kartica nije fizički dostupna te gdje nije moguće zahtijevati osobni PIN platne kartice.

Savjetuju građanima da ne daju tražene podatke!

Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta, navodi MUP u priopćenju.

Stigao odgovor Huaweija: Objasnili što Googleova odluka znači za vlasnike njihovih mobitela


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti