Službena objava iz Huaweija: "Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosustava"

"Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim pametnim telefonima i tabletima Huawei i Honor."

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.05.2019. / 12:22

Galerija

Brojni korisnici Huaweijevih telefona diljem svijeta pitaju se što znači jučerašnja Googleova odluka o djelomičnom prekidu poslovanja s Huaweijem i kako će se ona odraziti na iskustvo korištenja njihovih telefona. Brojne nam stvari oko cijele situacije i dalje nisu u potpunosti jasne – npr. hoće li postojeći mobilni uređaji moći nadograditi svoje telefone na najnoviju verziju Androida jer, prema brojnim medijskim natpisima, čini se da neće.

Na brojne upite zabrinutih korisnika telefone ove kineske kompanije, iz Googlea su danas objavili kako se pridržavaju svih zahtjeva američke vlade te da će "usluge kao što su Google Play i sigurnosne usluge Google Play Protect i dalje funkcionirati na postojećim Huaweijevim uređajima", no u službenom priopćenju nema informacija o novim verzijama Androida i njihovoj potencijalnoj dostupnosti.

Na ovu, za njih iznimno nezgodnu situaciju reagirali su i iz Huaweija, a njihovu službenu objavu donosimo u cijelosti:

"Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji.

Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim pametnim telefonima i tabletima Huawei i Honor, i onima koji su prodani i onima koji su na zalihama.

Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosustava kako bismo svim korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo.“


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti