Pripremaju se za budućnost: Otkriven Googleov sljedeći veliki projekt

Virtualna stvarnost postala je jedna od najvažnijih tema tehnoloških portala i velikih kompanija, a za VR budućnost pripremaju se i Googleovci

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.01.2016. / 08:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Brojne velike kompanije poput Facebooka, HTC-a, Valvea, Sonya i drugih već su uložile milijarde dolara u virtualnu stvarnost, tehnologiju koja bi u budućnosti uvelike moga promijeniti način na koji gledamo filmove, dokumentarce, utakmice, a možda i način na koji komuniciramo s drugim ljudima. Da je virtualna stvarnost visoko na listi prioriteta i Applea pokazalo je nedavno zapošljavanje jednog od najvećih stručnjaka na ovom području Douga Bowmana, a ova je kompanija nedavno prijavila i patente za dvije vrste 'nosivih ekrana', odnosno naočalama za virtualnu stvarnost (pri čemu se jedan od tih uređaja koristi s telefonom).

Velike planove imaju i Googleovci čiji Cardboard (koji se koristi s pametnim telefonima) korisnicima već omogućava određeni doživljaj virtualne stvarnost, a iako iz ove kompanije nema nikakvih službenih informacija, te su planove otkrili oglasi za posao u kojima ova kompanija traži stručnjake za VR. Još ranije smo mogli čitati kako je Google osnovao posebnu diviziju unutar kompanije koja je posvećena isključivo razvoju ove tehnologije, a u oglasima za posao traže stručnjaka koji će raditi na elektronici za njihov VR uređaj te osobu čiji će fokus biti na dizajnu. Ove informacije govore nam kako će Google svoj gadget za virtualnu stvarnost razvijati unutar svoje kompanije, odnosno neće, kao u slučaju pametnih telefona, surađivati s hardverskim partnerima, komentirali su na stranici Techno Buffalo Googleove buduće planove.

Google je povukao i još neke poteze kako bi se 'pripremio za budućnost' i virtualnu stvarnost - Jason Toff iz Vinea sada radi u Googleu na 'poziciji povezanom s VR-om', dok će Scott Broock promovirati virtualnu stvarnost na YouTubeu. Virtualna stvarnost u posljednje je vrijeme postala jedna od najvažnijih tema brojnih tehnoloških medija te u budućnosti od najvećih svjetskih kompanija možemo očekivati sve više gadgeta s kojima ćemo moć uživati u virtualnoj stvarnosti, ali i VR sadržaja.  

Izvor: Techno Buffalo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti