Pristupačnija cijena: BlackBerry predstavio Key2 LE

Osnovni model BlackBerry Key2 LE dolazi po cijeni od 399 dolara, pokreće ga Snapdragon 636, ima 4GB RAM i 32, odnosno 64GB memorije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2018. / 10:37

BlackBerry Key2 LE (Foto: BlackBerry) (Foto: BlackBerry)

Danas smo toliko naviknuli na korištenje virtualnih tipkovnica da na njima brže tipkamo nego na klasičnim hardverskim tipkovnicama, no dio ljudi i dalje preferira tipke umjesto ekrana. Kompanija koja niti nakon svih ovih godina nije odustala od telefona s hardverskim tipkovnicama je BlackBerry – iako su s vremenom izgubili gotovo sav tržišni udio koji su imali, okrenuli se Androidu te prodali prava korištenja ovog branda Kinezima, jedina stvar koja se nije promijenila su telefoni s tipkovnicama.

Nakon što su nedavno predstavili model Key2, ovog tjedna predstavili su i njegovu slabiju i jeftiniju verziju Key2 LE koja bi mogla privući veći broj zaljubljenika u ovaj brand.

U odnosu na jači model LE model dolazi sa slabijim procesorom – Snapdragon 636, ima 4GB RAM-a te će korisnici moći birati između uređaja s 32 i 64GB prostora za pohranu podataka (Key2 prodaje se u verzijama sa 64 i 128GB memorije), no kako dolazi s utorom za microSD memorijske kartice kapaciteta do 256GB, ne bi trebalo biti problema s prostorom za pohranu.

BlackBerry Key2 LE (Foto: BlackBerry) (Foto: BlackBerry)

Dijagonala ekrana manja je od klasičnih smartphonea, što je i očekivano s obzirom na tipkovnicu koja se nalazi ispod njega – 4,5 inča uz omjer stranica 3:2 i rezoluciju 1080x1620 piksela. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – rezolucije 13MP i 5MP (nema telefoto opciju, već druga kamera omogućava snimanje fotografija sa zamućenom pozadinom) s kojima se mogu snimati i 4K videozapisi pri 30fps, dok se s prednje strane nalazi 8MP kamera za snimanje selfija.

Od ostalih zanimljivih opcija spomenut ćemo i senzor otiska prstiju smješten u razmaknicu, bateriju kapaciteta 3000 mAh koja podržava brzo punjenje, 3,5mm izlaz za slušalice te Android 8.1.

Dok je cijena modela Key2 649 dolara, Key2 LE dolazi po cijeni od pristupačnih 399 dolara za model kapaciteta 32GB, a u prodaji će se pojaviti tijekom ovog mjeseca.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti