Problemi za Apple: Ekran na nekim modelima iPhonea slabije reagira na dodir

Na jednom blogu tvrde kako veliki broj korisnika iPhonea 6 i 6 Plus ima problema s ekranima na svojim telefonima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.08.2016. / 08:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve više vlasnika iPhone 6 i pogotovo iPhonea 6 Plus ima problema s ekranima na svojim telefonima koji povremeno, odnosno često ne reagiraju na dodir. Prema tekstu objavljenom na stranici ifixit, do ovog problema dolazi zbog odvajanja dva čipa s matične ploče te je navodno veliki broj vlasnika ovih uređaja prijavio probleme s ekranima koji ne reagiraju na dodir. Na ifixitu kažu da su razgovarali sa serviserima Appleovih uređaja te su im oni potvrdili da je riječ o problemu koji se često javlja, no iz samog Applea do sada nisu komentirali ove informacije tako da nije poznato koliki je broj korisnika do sada prijavio kvar povezan s nereagiranjem ekrana na dodir.

Na početku ekran slabije reagira na dodir, no s čvršćim pritiskom prsta po ekranu (s kojim se čipovi ponovno spoje s matičnom pločom), problem privremeno nestaje, no kako se s vremenom čipovi sve više odvajaju od matične ploče, razdoblja u kojima ekran ne reagira sve su češća i duža te na kraju ekran više u potpunosti ne reagira na dodir – objasnili su na ifixitu ovaj problem. Neil Mawston iz Strategy Analyticsa za BBC je komentirao kako, s obzirom da nema nikakvih služenih informacija iz samog Applea, trenutno nije poznato je li riječ o malom i zanemarivom problemu ili riječ o grešci u dizajnu zbog koje će veliki broj vlasnika iPhonea u budućnosti morati nositi telefone na popravak. Ako je zaista riječ o problemu koji bi mogao utjecati na milijune telefona, iz Applea bi trebali odmah reagirati i korisnicima ponuditi 'razumno rješenje', dodao je Mawston. S obzirom kako su neki korisnici na Appleovim forumima za podršku prijavili kako ekrani na njihovim telefonima slabije reagiraju ili uopće ne reagiraju na dodir, sigurno je kako ovaj problem postoji (iako se čini kako je puno manji u odnosu na ono što tvrde na ifixitu) te čekamo službenu reakciju i komentar iz Applea na ove informacije.

Zanimljivo, na ifixitu kažu kako u Appleovim trgovinama vlasnicima telefona kojima su ekrani prestali raditi i koji više nisu pod garancijom, umjesto zamjene čipova koji su se odvojili, savjetuju kupovinu potpuno novih telefona – što je, naravno, puno skuplje rješenje. Što se tiče posljednje generacije Appleovih telefona, iPhone 6S i 6S Plus nemaju tih problema jer su na ovim uređajima ti čipovi povezani s drugim komponentama na matičnoj ploči.  

izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti