Na Google Play i App Storeu nedavno se pojavila jedna vrlo zanimljiva aplikacija koja će se posebno svidjeti svima kojima crtanje baš i nije jača strana. Riječ je o aplikaciji pod nazivom SketchAR koja će od svakoga napraviti pravog umjetnika.

Ova zgodna aplikacija za iPhone i Android koristi Google Tango tehnologiju kako bi bilo koju fotografiju ili crtež pretvorila u skice, koje se zatim, zahvaljujući proširenoj stvarnosti (augmented reality) mogu projektirati na površine u stvarnom svijetu.

Aplikacija korisnicima omogućuje sliku precrtaju na papir na način da najprije nacrtaju pet krugova na svakom kutu papira. Ovi će krugovi aplikaciji poslužiti da se bolje orijentira i da pravilno pozicionira sliku na papir. Zahvaljujući proširenoj stvarnosti korisnici vide gdje treba postaviti olovku i na kojem točno dijelu trebaju povući linije kako bi precrtali izabranu sliku s telefona.

SketchAR je sjajan alat za sve one koji žele naučiti crtati i pritom se dobro zabaviti, ali i za sve one koji žele precrtati neki crtež s telefona na površinu u stvarnom svijetu.

Nažalost, ova aplikacije radi samo na Android uređajima koji podržavaju Tango Project, a to su Lenovo Phab 2 Pro i ASUS ZenFone AR, no najnormalnije će funkcionirati na svim iPhone uređajima.

Aplikaciju besplatno možete preuzeti na App Storeu za iPhone i Google Play Storeu za Android uređaje koji podržavaju ovu aplikaciju.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju