Prodaja iPhonea u posljednjem tromjesečju stagnira, iPada porasla

Apple je objavio rezultate poslovanja za posljednje tromjesečje pa je tako istaknuo nešto manje prihode nego kvartal ranije, no s porastom prodaje iPada.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.04.2013. / 14:22

Prodaja iPhonea u posljednjem tromjesečju stagnira, iPada porasla

Apple je objavio rezultate poslovanja za posljednje tromjesečje pa je tako istaknuo nešto manje prihode nego kvartal ranije, no s porastom prodaje iPada.

U prva tri mjeseca 2013. Appleovi prihodi iznosili su 43.6 milijardi dolara s profitom od 9.5 milijardi, dakle nešto manje nego u istom kvartalu godinu dana ranije kada su prihodi dosegli 39.2 milijarde dolara uz profit od 11.6 milijardi.

Posljednje tromjesečje prošle godine Apple je prihodovao 54.5 milijarde dolara s 13.1 milijardu profita, no ovaj kvartal obično i generira najviše prihoda i profita zahvaljujući blagdanima.

Što se tiče prodaje uređaja, iPhone za sada stagnira na 37 milijuna prodanih primjeraka dok je prodaja iPada s 11.8 milijuna skočila na 19.5 milijuna. Da živimo u Post PC razdoblju pokazuje podataka da je prodaja Mac računala pala sa 4 milijuna na 3.95, dok u kategoriju sve manje prodaje spada i iPod s 5.6 milijuna prodanih uređaja naspram 7.7 milijuna.

Ovi rezultati nešto su bolji nego što je prognozirao Wall Street, dakle panike u Appleu ipak nema. Spomenimo još za kraj da je u banci kompanija osigurala 145 milijarde dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti