Producent norveškog teen fenomena koji je srušio rekorde gledanosti dolazi u Dubrovnik na NEM 2018

Akreditacije su osigurane, smještaji rezervirani, put isplaniran. Ostaje još samo vidjeti zanimljive rasprave o najnovijim dostignućima i trendovima u svjetskoj, regionalnoj i domaćoj TV industriji te spojiti poslovanje s uživanjem u moru na jedinstvenom New Europe Marketu, najvećem regionalnom događaju posvećenom TV industriji u CEE regiji koji se šestu godinu zaredom, od 11. do 14. lipnja, održava u Dubrovniku.

PR | 30.05.2018. / 11:31

NEM 2018 (Foto: PR) (Foto: PR)

NEM 2018 okupio je više od 180 tvrtki iz TV industrije, a neka od najistaknutijih imena svakako su Eutelsat, Fox, NBCUniversal, Comcast, AMC Networks International, Warner Bros, 21st Century Fox, Comcast Technology Solutions, BBC Worldwide i mnogi drugi. S nama su i naši medijski partneri iz cijelog svijeta, poput The Hollywood Reportera, C21 Media, TBI-a, Tportala, Telegrama, Broadband TV Newsa, N1 Televizije i mnogih drugih koji će i ove godine, osim panelima, prisustvovati i mnogobrojnim intrigantnim prezentacijama i studijama slučajeva.

Ne propustite studiju slučaja o norveškoj seriji "totalno drukčijoj od drugih"

Počevši kao web-drama, serija "Skam" rađena je prvenstveno za 16-godišnje djevojčice u Norveškoj. Početna ideja bila je krenuti u projekt 2015. godine bez ikakve promocije kako bi tinejdžeri sami pronašli ovu seriju i raširili vijest o njoj. Mlade glumce štitili su od medija i oni nisu davali intervjue. Ipak, serija je srušila sve rekorde gledanosti: prva epizoda premijerno je prikazana u rujnu 2015. i bila je jedna od najgledanijih epizoda bilo koje serije na norveškom streaming servisu NRK TV.

Treća sezona prikazala se krajem 2016. i srušila je sve rekorde ove streaming plaforme. Zbog licencija i u nekim drugim europskim državama, srušila je rekorde gledanosti i u Danskoj i Švedskoj. Serija je osvojila mnoge nagrade te doživjela remake u čak sedam zemalja. Producent serije Håkon Moslet na NEM-u će u svojoj studiji slučaja reći sve detalje globalnog uspjeha serije "Skam".

NEM 2018 (Foto: PR) (Foto: PR)

Kako je National Geographic izgradio svoj brend

Studiju slučaja o tome kako biti lider u Pay TV platformi u 30 minuta uzvanicima NEM-a predstavit će Anette Schaefer, potpredsjednica TV poslovnih procesa za Europu Deutsche Telekoma.

Kako se modernizirao brend National Geographic, star čak 130 godina, te kako izgleda nova strategija časopisa koji mnogi obožavaju i na koji je način stvorena emocionalna veza između čitatelja i časopisa prezentirat će Christian Brent, viši potpredsjednik za globalna istraživanja i strategije publike, Fox Networks Group.

Direktor razvoja sadržaja Češke televizije Jan Maxa održat će studiju slučaja o četirima javnim televizijama koje su surađivale na povijesnoj miniseriji "Maria Theresia" te kako je ta suradnja izgledala i koji je uspjeh postigla.

Posvećenost tehnologiji u TV industriji je "must"!

O novoj eri televizije i o tome kako brzorastuća tehnologija utječe na današnju TV industriju govorit će Erik Yoona, voditelj TV poslovanja, i Gyorgyjo Takacs, tehnički stručnjak za kućnu zabavu, podružnice za Srednju i Južnu Europu, LG. Prezentacija IBM-a predstavit će kako tvrtke zamjenjuju postojeće i nezgodne tehnike dijeljenja Asperinim proizvodima visoke brzine prijenosa sadržaja.

Poseban popust

Sve o NEM-u 2018, panelima, prezentacijama i govornicima možete saznati klikom na: http://neweumarket.com/hr/agenda-2018/

I dodatni bonus: Turkish Airlines službeni je avioprijevoznik za NEM 2018 uz koji možete kupite aviokarte uz poseban popust na određene avionske klase. Kupite online kartu uz popust na službenoj stranici http://neweumarket.com/ i pronaći ćete ga na samoj naslovnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti