Projekt zagrebačkih studenata o energetskom siromaštvu konkurira za nagradu EU

Studenti su za svoj projekt već dobili Rektorovu nagradu, a sad im možete pomoći i da osvoje nagradu na europskoj razini.

Martina Čizmić | 05.06.2020. / 12:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Studenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva ušli su svojim projektom "FER rješenja za bolju zajednicu" u finale natjecanja EU Citizens' award 2020 koje u sklopu Europskog tjedna održive energije organizira Europska komisija.

Radi se o projektu kojim studenti FER-a pokušali riješiti problem energetskog siromaštva u Hrvatskoj. Projektom bi bilo obuhvaćeno više od 100 energetski siromašnih kućanstava u Zagrebu kojima bi studenti pomogli da identificiraju probleme, a potom i primijene jednsotavne mjere energetske učinkovitosti u svome domu.

Kako navode u projektu, studenti su na temelju rezultata terenskog rada već izradili model za procjenu energetskih potreba kućanstva, a dobivene rezultate koriste za razvoj prijedloga politika za suzbijanje energetskog siromaštva u Zagrebu te za izradu modela za analizu potrošnje energije i troškova na razini kućanstava.

Za svoj su projekt već nagrađeni Rektorovom nagradom, a za dobivanje nagrade na europskoj razini potrebna im je i vaša pomoć. Posjetom stranici Citizens' Award 2020, možete dati svoj glas projektu zagrebačkih studenata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti