Promjene u e-Dnevniku olakšavaju pisanje ispričnica, a evo što se još mijenja

Ove promjene znatno pojednostavljuju komunikaciju između roditelja i razrednika te olakšavaju ažuriranje informacija o izostancima s nastave.

Martina Čizmić | 08.01.2024. / 09:58

E-dnevnik, ilustracija (Foto: Getty Images)

S početkom drugog polugodišta roditeljima je na raspolaganju nova mogućnost u sklopu e-Dnevnika. Tako će roditelji 450 tisuća učenika moći sami, direktno u e-Dnevniku, opravdati izostanak učenika u trajanju do maksimalno tri dana. 

Roditelji tako mogu u e-Dnevniku odabrati dane za koje žele opravdati izostanke te priložiti liječničku ispričnicu, ako je riječ o izostanku u trajanju duljem od tri dana. Razrednik u e-Dnevniku za nastavnike prima zahtjev roditelja za opravdanje izostanaka. Nakon obrade zahtjeva roditelji dobivaju informaciju o ažuriranju izostanaka i mogu poslati dodatne napomene razredniku. Konačnu odluku o opravdanju izostanaka na temelju podataka dobivenih od roditelja donosi razrednik.

Uz to, nadogradnja je donijela i redizajnirano sučelje u web-verziji e-Dnevnika za učenike i roditelje, kao i u mobilnoj aplikaciji. Korisnicima je dostupna nova struktura i logika izbornika, uz mogućnost korištenja tamne teme za bolje iskustvo pregledavanja.

Te promjene znatno pojednostavljuju komunikaciju između roditelja i razrednika te olakšavaju ažuriranje informacija o izostancima s nastave.

Osim toga, uveden je i katalog CARNET-ovih usluga s kratkim opisima i poveznicama na početne stranice svake usluge.

Uz svaki nastavni predmet u e-Dnevniku sada je prikazan i informativni prosjek ocjena koji je vidljiv učenicima, roditeljima, ali i nastavnicima. Učenicima i roditeljima ujedno je vidljiv grafički prikaz ocjena po mjesecima za aktualnu školsku godinu, kao i izostanaka.

Važno je napomenuti kako se roditelji mogu prijaviti u e-Dnevnik isključivo preko sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica, pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao podatke o roditelju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti