Pronašli su još jednu kontaminiranu bočicu Modernina cjepiva

Japanska prefektura Kanagawa izvijestila je da je pronašla još jednu bočicu cjepiva protiv covida-19 tvrtke Moderna, a za koju se sumnja da sadrži stranu tvar, dok je ostatak stavljen na čekanje.

Hina Hina | 01.09.2021. / 07:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vlasti prefekture priopćile su da je farmaceut pronašao nekoliko crnih čestica u jednoj od bočica nakon što je išao provjeriti strane tvari prije upotrebe cjepiva.

Japan je prošlog tjedna obustavio uporabu 1,63 milijuna doza Moderne cjepiva nakon što je obaviješten o kontaminaciji nekih zaliha. Moderna i španjolska farmaceutska tvrtka Rovi, koja puni cjepiva Moderna, priopćili su da bi uzrok mogao biti problem u proizvodnji, a europski sigurnosni regulatori pokrenuli su istragu.

Prefektura Kanagawa priopćila je da je domaći distributer cjepiva Takeda Pharmaceutical, prikupio bočicu sa sumnjivim česticama, te da je oko 3.790 ljudi već primilo injekcije iz te iste serije.

Ovaj je tjedan privremeno zaustavljeno korištenje više cjepiva Moderne u dvije regije Japana zbog, čini se, zasebnog problema u kojem su se dijelovi gumenog čepa bočica lomili kad su igle nepravilo umetnute.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti