Prošećite 3D virtualnom šetnjom kroz stalni postav Arheološkog muzeja

Dok je muzej zatvoren, posjetitelji mogu u virtualnu šetnju i proučavati 3D modele izložaka.

Martina Čizmić | 18.05.2020. / 14:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Arheološki muzej u Zagrebu oštećen je u potresu koji je glavni grad zadesio u ožujku. No, to nije spriječilo zaposlenike muzeja da obilježe Međunarodni dan muzeja koji se 18. svibnja obilježava u cijelom svijetu. 

Iako su vrata muzeja zatvorena za posjetitelje, Međunarodni dan muzeja obilježit će virtualno - putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža. 

Tako na njihovim internetskim stranicama mogu vidjeti izlošci koji su stradali u potresu, ali i kako ide njihova obnova, kao i obnova samog muzeja. 

Posebno je kreiran i Virtualni muzej kroz koji posjetitelji mogu prošetati i uživati u 3D snimkama same zgrade i izložaka. 

Ovi 3D modeli snimljeni najsuvremenijim tehnikama omogućuju vam da istražite i pogledate predmete na način na koji to nije moguće učiniti u samom Muzeju. U pripremi su i vodiči kroz stalni postav muzeja od kojih su za sada objavljeni vodiči Egipatske i Pretpovijesnih zbirki. Za djecu i mlade, ali i za odrasle koji se vole igrati, pripremamo i objavljujemo zabavne sadržaje koji vam kroz informativne materijale, kvizove, memory igre i puzzle na edukacijski i interaktivan način približavaju informacije iz naše daleke prošlosti, poručili su iz muzeja te dodali kako se nadaju da će što prije moći otvoriti svoja vrata i posjetiteljima uživo.

Treba dodati kako je u virtualnu šetnju moguće otići putem računala, ali i putem VR uređaja odnosno mobilnih telefona što dodatno ostavlja dojam da je posjetitelj zaista u samom muzeju. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti