Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije

Nakon što je u ljetu objavila aplikaciju Zagreb Be There, Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog dodala je novu rutu Advent Zagreb.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.12.2014. / 15:07

Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije

Nakon što je u ljetu objavila aplikaciju Zagreb Be There, Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog dodala je novu rutu Advent Zagreb.

U adventsku rutu tako su uvršteni tradicionalni božićni sajmovi poput onoga središnjega na zagrebačkoj špici gdje turisti mogu isprobati paprenjake i medenjake, zatim magično osvijetljeni Zrinjevac gdje se može i zaplesati, Jazz na Cvjetnom, klizalište na otvorenom, Fuliranje pod Uspinjačom, Artomat za božićnu kupnju kreativnih i originalnih poklona, te puštanje Kapuličnih lampiona u nebo.

Poanta aplikacije jest da se turisti checkiraju na većinu lokacija jer time mogu osvojiti nagradu Zagreb Be There šalicu za ispijanje toplih napitaka.

«Ova je aplikacija prvenstveno osmišljena za mlade turiste kojih u Zagrebu osim ljeti sve više ima i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Nova adventska ruta u aplikaciji pomoći će posjetiteljima da obiđu najzanimljivije lokacije u centru grada i uživaju u predbožićnoj atmosferi Zagreba.», rekao je Nikola Žinić, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM i digitalne agencije Brlog.

Još je jedna zanimljivost promotivna kampanja adventske rute na društvenim mrežama koja će turistima svakoga dana, poput adventskog kalendara, otkrivati posebno osmišljene blagdanske sadržaje. Uz do sada nepoznate povijesne fotografije Zagreba u blagdanskom ugođaju objavljivat će se originalni videoradovi kreirani na popularnoj aplikaciji Vine. Riječ je o aplikaciji koju je osmislio jedan od osnivača Twittera, a omogućuje snimanje videa duljine do 6 sekundi i okuplja jednu od najkreativnijih online zajednica na svijetu. 

Aplikacija uz rutu Advent in Zagreb nudi još pet mogućih ruta od kojih svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Tako je jedna od ruta Space Explorer na kojoj se nalaze lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Hidden Spots, primjerice, otkriva posljednji gornjogradski bunar, napušteno groblje u Jurjevskoj ili oslikanu vodenu pumpu iz serije Pimp my Pump, dok se na ruti Indie Zagreb nalaze Muzej prekinutih veza, Muzej ulične umjetnosti ili spomen-ploča Tomislavu Gotovcu Zagreb, volim te u Ilici.

Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu.

Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije Prošećite se ‘Adventskim tajnama’ u Zagrebu putem Zagreb Be There aplikacije

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti