Prošlih blagdana Apple je opet rušio rekorde

Apple nastavlja obarati rekorde, prošli blagdani obilježeni su astronomskom potrošnjom na aplikacije.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 05.01.2018. / 07:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nevjerojatna je priča o Appleu, koliko god bili skupi i ponekad izgleda da su dovoljni sami sebi, padaju rekordi na sve strane. Općenito je blagdansko vrijeme i kraj godine doba kada se u Appleovu blagajnu slijevaju silne milijarde, nikakva razlika nije bila niti 2017. Zapravo, postoji razlika jer je za božićno-novogodišnje blagdane u prošloj godini oboren još jedan rekord, ovoga puta vezan uz App Store, službenu Appleovu trgovinu aplikacija u kojoj su korisnici od 24. do 31. prosinca potrošili nevjerojatnih 890 milijuna američkih dolara!

Ako vam ovakav iznos izgleda pomalo nestvarno, onda će vas podatak da je samo 1. siječnja 2018. potrošeno dodatnih 300 milijuna dolara u App Storeu dodatno iznenaditi. Ukupno je, dakle, za blagdane samo na aplikacije potrošeno više od milijardu američkih dolara. Spomenutih 300 milijuna dolara prvoga dana ove godine označuje još jedan rekord, jer je oboren dosadašnji rekordni iznos od 240 milijuna dolara, koliko je potrošeno 1. siječnja 2017. U Appleu imaju dovoljno razloga za zadovoljstvo.

Kad smo već kod rekordnih iznosa, prosinac prošle godine je najbolji mjesec u povijesti App Storea, jer je u Cupertino usmjerio zaradu od 3 milijarde američkih dolara! Nisu samo u Appleu poboljšali prihode, objavljeno je i da je 2017. bila najbolja godina za developere koji razvijaju aplikacije za Appleove platforme. Njihova je zarada u 2016 godini iznosila 20 milijardi dolara, dok im je Apple u prošloj godini isplatio 26,5 milijardi dolara, što je povećanje od 30%, pohvalio se Phil Schiller iz Applea u službenoj objavi.

Oduševljeni smo da je App Store ponudio toliko dobrih stvari i novih aplikacija našim vjernim korisnicima. Zato želimo zahvaliti svim našim kreativnim developerima koji rade fantastične aplikacije čija upotreba mijenja živote toliko puno ljudi, napisao je Schiller. U službenoj objavi na Appleovim stranicama stoji i podatak da su developeri za iOS od starta repozitorija App Store, u srpnju 2008., ukupno zaradili preko 86 milijardi američkih dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti