Provedite "Dan i noć na PMF-u" i uživajte u znanosti

Želja im je potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti.

Martina Čizmić | 02.05.2023. / 15:04

Dan i noć na PMF-u (Foto: PMF)

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira najveću znanstveno-popularnu manifestaciju "Dan i noć na PMF-u". 

U petak, 5. svibnja 2023. godine, svi zaniteresirani za popularnu i ne tako popularnu znanost moći će uživati u zanimljivim predavanjima, radionicama i demonstracijama. Čak i ako nisu iz Zagreba.

Glavni cilj manifestacije Dan i noć na PMF-u je promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva najširoj javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola. Želja im je potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti.

Temeljna ideja je predstaviti znanost na drukčiji, pristupačniji i zanimljiviji način. Predavanja uz pokuse, brojne radionice namijenjene učenicima, posjeti laboratorijima, samo su dio aktivnosti kojima žele potaknuti zanimanje za prirodne znanosti. Također, posjetitelji će moći pronaći i brojne informacije, zaigrati poneku igricu i jednostavno uživati u čarima znanosti.

Program je podijeljen u tri cjeline: dnevni, noćni i online. Tijekom dana će se održati 41 predavanje, 39 radionica i više od 20 ostalih aktivnosti. Noćni dio programa će otvoriti zbor PMF-a, nakon čega slijedi set znanstveno-popularnih predavanja, predstava, kviz za posjetitelje. Najmlađi će moći posjetiti izložbeni prostor s pokusima, a sam kraj programa će obilježiti koncert grupe Vatra.

Više o samim predavanjima, kao i kako sudjelovati, možete pronaći na službenim stranicama

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti