Ona je za časopis Observer rekla da negdje u svemiru sigurno ima života, piše BBC. Izvanzemaljci postoje, to je sigurno, kazala je Sharman. Dodale je da među milijardama zvijezda u svemiru bez sumnje postoje brojni oblici života.

Ta 56-godišnja kemičarka zaposlena na londonskome Kings Collegeu u povijest je ušla kad je 1991. godine posjetila sovjetsku svemirsku postaju Mir.

Misli da izvanzemaljci vjerojatno nisu poput ljudi. Moguće je da su već među nama i da ih jednostavno ne možemo vidjeti, kaže Sharman.

U intervjuu je istaknula da je frustrira to što mediji o njoj obično pišu kao o prvoj Britanki u svemiru. Ja sam zapravo bila prva osoba iz Velike Britanije u svemiru... jer u suprotnom bismo odmah pretpostavili da je riječ o muškarcu.

Kada je Tim Peake otišao u svemir, neki su me ljudi jednostavno zaboravili. Bilo bi 'normalno' da je muškarac otišao prvi, pa mogu kazati da sam sretna što sam narušila taj red, kazala je.

Od sedmero Britanaca koji su bili u svemiru, Sharman je onamo otputovala prva. Kemičarka je kao 27-godišnjakinja u svemiru provela osam dana te na taj način postala jedna od najmlađih osoba koje su ondje boravile.

Zbog činjenice da je bila u svemiru osvijestila je da su u životu važni ljudi, a ne materijalne stvari.

Ondje gore imali smo sve što nam je potrebno da bismo preživjeli, odgovarajuću temperaturu, hranu, piće, sigurnost. Uopće nisam razmišljala o fizičkim stvarima koje posjedujem na Zemlji. A kada smo prelijetali iznad određenih dijelova planeta, uvijek smo razmišljali o ljudima koje volimo, zaključila je Sharman.

Izvor: Hina

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju