Prvi kninski hackathon održat će se na spektakularnom mjestu - kninskoj tvrđavi

Događanje će se odvijati na kninskoj tvrđavi i u novootvorenom Informacijsko-inovacijskom inkubatoru (3i) koji je spreman za prihvat budućih korisnika.

Martina Čizmić | 15.07.2022. / 07:43

Radionica u 3i informacijsko inovacijskom inkubatoru (Foto: 3i)

Knin će 29. i 30. srpnja biti domaćin prvog kninskog hackatona, koji će osim samog natjecanja obuhvatiti i predavanja, panele, prezentacije i bogate nagrade. Cijeli događaj održat će se na otvorenom, pod zvjezdanim nebom na kninskoj tvrđavi s pogledom na Krku i najviši vrh Hrvatske.

Tema prvog kninskog hackathona je valorizacija bogate baštine grada Knina kao potencijala budućeg turističkog i gospodarskog razvoja kninskog područja. Problem koji se ovim hackathonom želi riješiti je bolja iskoristivost povijesnog i prirodnog potencijala kninskog područja kroz povećanje turističke ponude, točnije razvoj turističkih proizvoda.

Kroz intenzivan rad, edukaciju, umrežavanje i zabavu, prijavljeni timovi dobit će priliku raditi na razvoju i prezentaciji svojih ideja te će po završetku hackathona svoje rješenje prezentirati pred žirijem.

„3i“ u nazivu krije kraticu kninskog Informacijsko-inovacijskog inkubatora, ali ujedno predstavlja i „iskustvo, ideju i izvedbu“, a upravo su to faze kroz koje će sudionici hackathona prolaziti kako bi došli do finalnog rješenja. „Athlon“ je izvedenica od riječi marathon, a označava ograničeno vrijeme u kojem timovi osmišljavaju svoja idejna rješenja. U tome će im pomagati i mentori iz različitih područja, ali i korisna predavanja i panel s ciljem boljeg razumijevanja same teme 3iathlona.

Događanje će se odvijati na kninskoj tvrđavi i u novootvorenom Informacijsko-inovacijskom inkubatoru (3i) koji je spreman za prihvat budućih korisnika. U opremljenom i uređenom prostoru kninskog, inkubatora korisnicima su na raspolaganju uredi, prostorija za sastanke, prostor za coworking i dr.

Prijave su otvorene do 22. srpnja za sve zainteresirane. Prijaviti se mogu već formirani timovi ili pojedinci koji će naknadno biti raspoređeni u timove, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade i to 10 tisuća kuna za prvo, 6 tisuća za drugo i četiri tisuće za treće mjesto.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti